Pērnā gada finālists Čiličs cieš zaudējumu Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pērnā gada Vimbldonas tenisa čempionāta finālists horvāts Marins Čiličs ceturtdien cieta zaudējumu šī gada turnīra otrajā kārtā.

Ciličs, kurš ATP rangā ieņem piekto vietu un turnīrā bija izlikts ar trešo numuru, ar rezultātu 6-3, 6-1, 4-6, 6-7 (3:7), 5-7 piekāpās argentīnietim Gido Peljam, kurš rangā atrodams 82.pozīcijā.

Mačs tika iesākts trešdien un lietus dēļ turpinājās ceturtdien. Čiličs uzvarēja pirmajos divos setos, bet nākamajos trīs atzina pretinieka pārākumu.

Čiličs pērn Vimbldonā un šogad Austrālijā sasniedza «Grand Slam» turnīru finālus, abos atzīdams šveicieša Rodžera Federera pārākumu. Horvātu tenisists savu līdz šim vienīgo «Grand Slam» titulu izcīnījis 2014.gadā, kad triumfēja ASV atklātajā čempionātā.

Pelja trešajā kārtā tiksies ar amerikāni Makenziju Makdonaldu, kurš ATP rangā ieņem 103.vietu.

Tāpat otrajā kārtā apstājies trīs «Grand Slam» titulu īpašnieks Stans Vavrinka. Šveices tenisists, kurš ir karjeras lejupslīdē un rangā ieņem 224.vietu, ar rezultātu 6-7 (7:9), 3-6, 6-7 (6:8) piekāpās itālim Tomasam Fabioano, kurš reitingā ir 133.pozīcijā.

Ar samērā vieglu uzvaru trešajā kārtā iekļuvis arī ranga pirmais numurs Rafaels Nadals. Spānis trīs setu mačā ar 6-4, 6-3, 6-4 pārspēja Kazahstānas tenisistu Mihailu Kukuškinu, kurš ir ranga 77.pozīcijā. Trešajā kārtā Nadals tiksies ar austrālieti Aleksu de Minoru, kurš rangā atrodams 72.pozīcijā.

Tāpat uzvaru trīs setos svinēja trīskārtējs Vimbldonas čempions Novaks Džokovičs, ranga 21.pozīcijā esošajam serbam ar rezultātu 6-1, 6-2, 6-3 pārspējot argentīnieti Orasio Zevaljosu, kurš rangā ieņem 126.vietu.

Nākamo kārtu sasniedzis planētas astotā rakete Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR), turnīra otrajā mačā ar rezultātu 6-3, 6-7 (5:7), 6-3, 6-4 pārspējot itāli Andreasu Sepi, kurš rangā ir 50.pozīcijā. Andersonam trešajā kārtā pretī stāsies ranga 27.numurs Filips Kolšreibers.

Daudz grūtāk otrajā kārtā klājās ranga desmitās pozīcijas īpašniekam Džonam Isneram no ASV. Amerikānis gandrīz četru stundu mačā ar 6-1, 6-4, 6-7 (6:8), 6-7 (3:7), 7-5 atzina ranga 104.pozīcijā esošā beļģa Rubena Bemelmansa pārākumu. Trešajā kārtā viņu gaida tikšanās ar Moldovas tenisistu Radu Albotu, kurš rangā atrodams 98.vietā.

Trešajā kārtā iekļuvis arī ranga ceturtais numurs Huans Martins del Potro no Argentīnas. Pieredzējušais argentīnietis otrajā kārtā ar rezultātu 6-4, 6-1, 6-2 pārspēja spāni Felisiano Lopesu, kurš rangā ir 70.pozīcijā. Trešajā kārtā del Potro gaida ranga 48.numurs Benuā Pērs no Francijas.

Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis ceturtdien otrās kārtas mačā ar rezultātu 2-6, 6-4, 6-3, 1-6, 6-3 pārspēja Damiru Džumhuru no Bosnijas un Hercegovinas.

Gulbis trešajā kārtā tiksies ar planētas trešo raketi Aleksandru Zverevu no Vācijas vai ranga 68.numuru Teiloru Fricu no ASV.

Vimbldonas čempionāts noslēgsies nākamajā nedēļas nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu