«Rīgas satiksme» nepiekrīt prokuratūras pārmetumiem «nanoūdens» iepirkuma lietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

SIA «Rīgas satiksme» (RS) nepiekrīt prokuratūras pārmetumiem «nanoūdens» iepirkuma lietā, pavēstīja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča.

Viņa skaidroja, ka prokuratūras brīdinājumā ir norādīts, ka RS organizētajā cenu aptaujā nav ievērotas Iepirkumu uzraudzības biroja vadlīnijas, kā arī iepirkumus regulējošo likumu, Eiropas Savienības tiesu judikatūras un Eiropas savienības direktīvu prasības.

Kā norāda Bartaševiča, RS nepiekrīt, ka organizētās iepirkuma procedūras neatbilst normatīvajiem aktiem, tomēr, «lai nākotnē izslēgtu prokuratūras brīdinājumā aprakstītos riskus, veiks iepirkuma procedūras regulējošo iekšējo normatīvo aktu pārskatīšanu un precizēšanu brīdinājumā noteiktajā termiņā - līdz 1.novembrim.»

Kā ziņots, šī gada 21.jūnijā Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors izteicis prokurora brīdinājumu Rīgas domei un RS saistībā ar RS iepirkuma procedūru neatbilstību likuma prasībām, aģentūrai LETA pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Rēķe skaidroja, ka prokuratūras lietvedībā esošās tā dēvētās «nanoūdens» lietas gaitā tiek izvērtētas gan organizētās grupas dalībnieku darbības, gan arī RS iepirkumu komisijas locekļu darbības iepirkuma procedūrās, kā arī šo procedūra atbilstība publisko iepirkumu tiesiskajam regulējumam.

Prokuratūra konstatējusi, ka RS amatpersonu rīcībā ir manāmas pazīmes, kas liecina par prettiesiskas darbības iespējamību - iepirkuma procedūras gaitā veiktās cenu aptaujas neatbilstība likuma normām, kas nosaka lietderīgu rīkošanos ar uzņēmuma finanšu līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu