Applūdušajā Taizemes alā urbj akmeņus, lai atbrīvotu iesprostotos jauniešus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Taizemes glābēji, karavīri un inženieri trešdienas vakarā urba akmeņus applūdušajā alā, kur jau vairāk nekā desmit dienas iesprostota pusaugu futbolistu komanda un tās treneris, vēsta aģentūra «Reuters».

Futbolisti iesprostoti apmēram četru kilometru attālumā no alas ieejas. Izglābt viņus ir ļoti sarežģīti, un iespējams, ka iesprostotajiem jauniešiem alā vajadzēs palikt līdz lietus sezonas beigām, kas gaidāmas tikai pēc apmēram četriem mēnešiem.

Cerībā jauniešus izglābt ātrāk tiek izskatītas divas iespējas: apmācīt viņus niršanā un tādā veidā izvest no alas, kaut arī nepieredzējušiem nirējiem applūdušie pazemes labirinti ir ļoti bīstami, vai arī mēģināt izsūknēt ūdeni no alu sistēmas.

Trešdien glābēji sāka urbt akmeņus, cerot tur ievilkt ūdens caurules. Ceturtdien joprojām nebija zināms, vai iecere izdosies.

Daži optimistiskākie taizemieši domā, ka labākajā gadījumā jau tuvākajās dienās no alas varētu izsūknēt daļu ūdens un jaunieši varētu iznirt no alu sistēmas.

Pusaudži un viņu treneris pirmdien tika dzīvi atrasti applūdušajā alā Taizemes ziemeļos. Tolaik viņi tur bija pavadījuši deviņas dienas bez vērā ņemamiem pārtikas krājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu