Latvijas U-20 hokejisti ielaiž deviņus vārtus un piekāpjas Krievijas vienaudžiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas U-20 hokeja izlase otrdien pasaules čempionāta augstākās divīzijas spēlē ar rezultātu 1:9 (0:3, 1:3, 0:3) piekāpās Krievijai, turnīra otrajā spēlē ciešot otro zaudējumu.

Latvijas izlases labā vienīgos vārtus guva Rūdolfs Balcers, kuram asistēja Mārtiņš Dzierkals. Balcers pēc mača tika atzīts par Latvijas izlases labāko spēlētāju.

Savukārt Krievijas izlases labā trīs vārtus guva Kirils Kaprizovs, kuram arī divas rezultatīvas piespēles.

Latvijas jaunie hokejisti pa Krievijas izlases vārtiem izpildīja 26 metienus, kamēr pretinieki atbildēja ar 40 raidījumiem. Otrajā periodā latvieši izpildīja par vienu metienu vairāk nekā pretinieki (10:9), taču trešajā trešdaļā vairākumu dēļ nospiedošs pārsvars piederēja Krievijas junioriem (19:6).

Jau spēles pirmajā minūtē Roberts Baranovskis tika pie metiena tieši pretī Krievijas izlases vārtiem, taču pārspēt pretinieku viņam neizdevās. Nākamajā uzbrukumā jau krievi atbildēja ar bīstamu situāciju pie Latvijas valstsvienības vārtiem, taču Gustavs Dāvis Grigals bija uzdevumu augstumos. Turpinājumā aktīvāki bija krievi, kuri perioda sestajā minūtē atklāja spēles rezultātu, pēc individuāla reida precīzi metot Danilam Jurtaikinam.

Minūti vēlāk Kristiāns Rubīns Latvijas izlasi atstāja mazākumā. Tiesa, krievi savu vairākumu neizmantoja, turklāt pusminūti pirms Rubīna noraidījuma beigām paši tika pie divām soda minūtēm. Beidzoties latviešu vairākumam, noraidītais Aleksandrs Poluņins izlidoja no soliņa un uzreiz guva vārtus, dubultojot Krievijas izlases pārsvaru. Turpinājumā Latvijas hokejisti tika pie vēl viena vairākuma, kura laikā izveidoja bīstamus momentus pie krievu vārtiem.

Turpretī krievi divarpus minūtes pirms perioda beigām guva jau trešos vārtus. Cīņā vārtu priekšā uzvarēja Pāvels Karnauhovs, kurš pārspēja Grigalu. Otrajā periodā Grigala vietā stājās Denijs Romanovskis, kuru trešdaļas 56.sekundē no vārtu priekšas pārspēja Krievijas izlases kapteinis Kirils Kaprizovs. Pēc periodā nospēlētām trim minūtēm latvieši tika pie kārtējā vairākuma, kas atnesa pirmo vārtu guvumu, no iemetienu apļa spēcīgi metot Balceram.

Tiesa, nākamās pusotras minūtes laikā pretinieki atbildēja ar vēl diviem vārtiem. Vispirms no vārtu pārliktņa atlēkušo ripu Romanovska sargātajos vārtos ieraidīja Poluņins, bet vēlāk Kirils Belajevs nepiesegts no vārtu priekšas panāca 6:1. Pēc šāda pavērsiena Grigals atgriezās Latvijas izlases vārtos. Turpinājumā izdevās noslāpēt apgriezienus uzņēmušos krievus, bet perioda devītajā minūtē latvieši nonāca mazākumā pēc tam, kad Ričards Bernhards pārkāpa noteikumus pret pretinieku vārtsargu.

Mazākumā Krievijas izlases vārtsargs Vladislavs Suhačovs neveiklu uztvēra viņam atspēlētu ripu, kas gandrīz noveda pretiniekus pie kurioza vārtu zaudējuma, taču veiksme šoreiz bija krievu pusē. Perioda priekšpēdējā minūtē Maksims Ponomarenko atstāja mazākumā Latvijas izlasi, taču arī šoreiz «lauvas sirdis» izturēja.

Trešās trešdaļas pirmajās minūtēs Latvijas hokejistiem izdevās izdarīt nelielu spiedienu uz pretiniekiem, taču augļus tas nenesa. Perioda sestajā minūtē Erlends Kļaviņš par pārkāpumu vārtu priekšā saņēma noraidījumu, bet pēc 16 sekundēm viņš varēja atstāt noraidīto soliņu, jo ātri vairākumu izmantoja Kaprizovs. Tuvojoties perioda vidum, sekoja vēl divi Latvijas izlases noraidījumi, kā dēļ latviešiem bija jāspēlē trijatā pret pieciem. Latvijas hokejisti pusminūti noturēja lielo mazākumu, bet pēc tam Jakovs Treņins jau panāca 8:1.

Piecarpus minūtes pirms spēles beigām Filips Buncis atstāja Latviju vēl vienā mazākumā, kas Kaprizovam ļāva nokārtot «hat-trick». Mača beigās komandas apmainījās ar asumiem, taču cīņas rezultātu tas nemainīja un Latvijas hokejisti cieta zaudējumu ar 1:9.

Pēc šīs spēlēs B apakšgrupā pa trim punktiem ir ASV, Kanādai un Krievijai, kas jau aizvadījusi divas spēles. Tikmēr Latvija divās spēlēs cietusi zaudējumus, bet slovāki šodien aizvadīs savu pirmo maču turnīrā, spēkojoties ar Kanādu.

Latvijas jaunie hokejisti pasaules čempionāta pirmajā spēlē pirmdien ar 1:6 piekāpās ASV vienaudžiem. Savukārt Krievijas jaunie hokejisti ar 3:5 piekāpās Kanādai.

Latvijas juniori savu nākamo maču aizvadīs ceturtdien, kad spēlēs ar Kanādu, bet piektdien latvieši tiksies ar Slovākiju.

Latvijas U-20 izlase augstākajā divīzijā spēlē pēc trīs gadu pārtraukuma, pērn uzvarot pirmās divīzijas A grupas čempionātā.

Pirms došanās uz Kanādu izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka komandas mērķis ir vietas saglabāšana augstākajā divīzijā, bet uzdevums ir arī cīnīties par uzvaru katrā spēlē.

Latvijas U-20 hokeja izlase uz Kanādu devās aizpagājušajā sestdienā 15 spēlētāju sastāvā, kur tai pievienojās 15 Ziemeļamerikā spēlējošie Latvijas jaunie hokejisti, bet pēc pārbaudes spēlēm septiņi hokejisti tika atsijāti. Izlases kapteinis ir talantīgais aizsargs Kristaps Zīle.

Tikmēr Krievijas izlases sastāvā tikai četri no 23 hokejistiem spēlē Ziemeļamerikā, bet valstsvienības kapteinis ir viens no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Ufas «Salavat Julajev» rezultatīvākajiem spēlētājiem Kirils Kaprizovs.

Pirms pasaules čempionāta Latvijas U-20 hokeja izlase Kanādā aizvadīja divas pārbaudes spēles, vispirms ar 2:3 zaudējot Dānijas vienaudžiem, bet tad ar 3:2 uzvarot junioru komandu Hoksberi «Hawks», kas spēlē Centrālajā Kanādas Hokeja līgā (CCHL).

Pasaules čempionāta augstākajā divīzijā desmit komandas ir sadalītas divās apakšgrupās. Toronto spēlēs ASV, Kanādas, Krievijas, Slovākijas un Latvijas izlases, bet Monreālā spēkiem mērosies Čehijas, Dānijas, Somijas, Zviedrijas un Šveices juniori.

Turnīra ceturtdaļfinālā iekļūs apakšgrupu četras labākās komandas, bet piektajā vietā palikušās vienības cīnīsies par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Miļunam darbā ar izlasi palīdz Aigars Razgals un Kārlis Zirnis.

Latvijas U-20 izlases sastāvs pasaules čempionātam

Vārtsargi: Denijs Romanovskis («Rīga»), Gustavs Dāvis Grigals («Rīga», MHL), Mareks Egils Mitens (Estonas «Rebels», NAHL);

Aizsargi: Eduards Hugo Jansons («Zemgale»/LLU), Kristaps Zīle, Rimans Zelis (abi - «Rīga», MHL), Maksims Ponomarenko («Lorenskog», Norvēģija), Kristiāns Rubīns (Medisinhetas «Tigers», WHL), Kārlis Čukste (Kvinipiakas Universitāte, NCAA), Gvido Jansons (Estonas «Rebels», NAHL), Toms Zeile (Aidaho «Jr.Steelheads», WSHL);

Uzbrucēji: Valters Apfelbaums («Prizma»), Roberts Baranovskis («Rīga», MHL), Deniss Smirnovs (Ženēvas «Servete U20», Šveice), Rihards Puide (Cīrihes «GCK Lions», Šveice), Mārtiņš Dzierkals (Ruinas-Norandas «Huskies», QMJHL), Rūdolfs Balcers (Kamlūpsas «Blazers», WHL), Filips Buncis (Džonstaunas «Tomahawks», NAHL), Renārs Krastenbergs (Ošavas «Generals», OHL), Ričards Bernhards (Springfīldas «Jr.Blues», NAHL), Eduards Tralmaks (Čikāgas «Steel», USHL), Roberts Bļugers (Feirbenksas «Ice Dogs», NAHL), Erlends Kļaviņš (Omahas «Lancers», USHL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu