Gulbis un Ostapenko aizvada Vimbldonas turnīra otrās kārtas cīņas (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisisti Ernests Gulbis un Aļona Ostapenko šodien aizvada otrās kārtas cīņas Vimbldonas tenisa turnīrā. Gulbis spēli pret Damiru Džumhuru no Bosnijas un Hercegovinas aizvadīs 12. kortā, turklāt tas būs noslēdzošais - ceturtais - dienas mačs šajā laukumā, tāpēc varētu sākties vien ap plkst.19 pēc Latvijas laika. Savukārt Ostapenko trešajā kortā tiksies ar Kirstenu Flipkensu no Beļģijas. Viņas šajā laukumā aizvadīs pēc skaita piekto spēli, cīņai sākoties ap plkst.20.

Pasaules 138.numurs Gulbis pirms pamatsacensībām veiksmīgi pārvarēja Vimbldonas čempionāta kvalifikāciju, bet ATP rangā 23.vietā esošais Džumhurs sacensībās ir izlikts ar 22.numuru.

Šobrīd 23.pozīcija rangā ir Džumhura karjeras rekords, savukārt Gulbja rekords ATP rangā ir desmitā vieta 2014.gadā, kad Latvijas sportists sasniedza Francijas atklātā čempionāta pusfinālu.

Latvijas vadošais vīriešu tenisists Gulbis otrdien pirmās kārtas cīņā ar 4-6, 6-3, 7-6 (7:3), 3-6, 6-4 uzvarēja turnīra debitantu britu Džeju Klārku.

Savukārt 26 gadus vecais Džumhurs pirmās kārtas cīņā ar 6-3, 6-2, 6-4 apspēlēja vācieti Maksimilianu Martereru (ATP 48.).

Abi tenisisti savstarpējo spēli aizvadīs pirmo reizi karjerā.

Džumhurs līdz šim trīsreiz sasniedzis Vimbldonas tenisa turnīra otro kārtu, kas bijis viņa labākais sasniegums karjerā. Pēdējo reizi, neskaitot šo gadu, viņam tas izdevās pagājušogad. Savukārt «Grand Slam» turnīros kopumā tenisists ne reizi nav spējis aizkļūt tālāk par trešo kārtu.

Pirms dalības Vimbldonā Džumhurs triumfēja Antaljas «ATP World Tour 250» vīriešu vienspēļu sērijas turnīrā, kas līdz šim bijušas viņa veiksmīgākās sacensības šajā gadā.

Pirms tam viņš divreiz šogad sasniedzis ceturtdaļfinālus divos «ATP World Tour 250» turnīros Francijā, kā arī janvārī tika līdz Austrālijas atklātā čempionāta trešajai kārtai. Tāpat vēlāk viņš trešo kārtu sasniedza arī Francijas atklātajā čempionātā.

Tikmēr Gulbis, kurš atkopies no pāris gadus ilgušajām veselības likstām, Vimbldonas čempionātā līdz šim ne reizi nav ticis tālāk par trešo kārtu, šādus rezultātus uzrādot 2013. un 2017. gadā. Šogad viņš veiksmīgi pārvarēja visas trīs šā turnīra kvalifikācijas kārtas, tādējādi viņš Vimbldonas čempionāta pamatsacensībās piedalīsies jau 11. reizi.

Tieši tādā pašā veidā latvietis kvalificējās nesenajam Francijas atklātajam čempionātam.

Savukārt Ostapenko prestižajā Vimbldonas čempionātā ir izlikta ar 12. numuru, kas atbilst arī viņas vietai pasaules rangā, bet viņas otrās kārtas pretiniece Flipkensa ir planētas 45. rakete.

Ostapenko karjeras augstākais punkts WTA rangā ir piektā vieta, bet Flipkensa ne reizi nav bijusi augstāk par 13.pozīciju.

Otrdien Ostapenko pirmās kārtas mačā ar 6-3, 7-6 (7:5) ar grūtībām uzvarēja Lielbritānijas sportisti Ketiju Dannu, bet Flipkensa savā pirmās kārtas mačā ar 6-4, 7-5 uzvarēja planētas 111. raketi Heteri Vatsoni no Lielbritānijas.

Abas tenisistes savā starpā tikušās trīs reizes, allaž uzvaras izcīnot Flipkensai.

Pašlaik 32 gadus vecā Flipkensa un Ostapenko pirmo reizi savā starpā spēkiem mērojās 2015.gadā Federāciju kausā, kad beļģiete guva uzvaru ar 6-2, 4-6, 6-3. Pēc tam tajā pašā gadā Ostapenko ar 2-6, 0-6 cieta sagrāvi sacensībās Stambulā pamatturnīra pirmajā kārtā, bet vēl 2015.gadā Flipkensa trešo reizi aizlika kāju priekšā Latvijas tenisistei ar 6-3, 6-0 uzvarot Vankūveras ITF 100 000 sacensību otrajā kārtā.

Flipkensai līdz šim vislabāk «Grand Slam» turnīros veicies tieši Vimbldonā. 2013.gadā viņa sasniedza sacensību pusfinālu, kas ir viņas karjeras augstākais punkts «Grand Slam» līmeņa sacensībās.

Pagājušajā gadā Flipkensa Vimbldonas turnīrā izkrita otrajā kārtā, bet kopš dalības pusfinālā viņa ne reizi nav tikusi tālāk par trešo kārtu.

Īsi pirms Vimbldonas čempionāta beļģiete triumfēja ITF 100 000 turnīrā Lielbritānijā, arī spēlējot uz zāles seguma. Taču pirms tam viņa aizkļuva līdz finālam Hertogenbošas WTA «International» sērijas turnīrā, kur viņa piedzīvoja neveiksmi serbietei Aleksandrai Kruničai.

Šogad tie ir bijuši Flipkensas veiksmīgākie turnīri. Francijas atklātajā čempionātā viņa izstājās otrajā kārtā, bet pirms tam Austrālijas atklātajā čempionātā arī cieta neveiksmi otrajā kārtā.

Tikmēr Ostapenko Vimbldonas čempionātā līdz šim labākais sniegums padevās pērn, kad viņa, izcīnot četras uzvaras, sasniedza ceturtdaļfinālu, kad piekāpās slavenajai amerikānietei Venusai Viljamsai, bet iepriekš viņa tikai reizi bija pārvarējusi pirmo kārtu. Vēl 2014.gadā Latvijas tenisiste triumfēja Vimbldonas čempionāta junioru turnīrā.

Zīmīgi, ka pērn Ostapenko līdz ceturtdaļfinālam aizspēlējās neilgi pēc tam, kad bija uzvarējusi Francijas atklātajā čempionātā. Tiesa, šogad viņa titulu neaizstāvēja, ciešot zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Ostapenko pagājušajā nedēļā piedalījās Īstbornas WTA «Premier» sērijas turnīrā, kas tenisistiem ierasti kalpo kā pēdējā sagatavošanās pirms Vimbldonas. Šajā turnīrā viņa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kur gan piekāpās titulētajai polietei Agņeškai Radvaņskai. Latvijas tenisistei tas bija tikai pirmais turnīrs pēc neveiksmīgā Francijas atklātā čempionāta.

Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova pirmdien Vimbldonas vienspēļu turnīra pirmajā kārtā ar 1-6, 6-2, 4-6 cieta zaudējumu itālietei Kamilai Džordži.

Ostapenko un Sevastova piedalās arī dubultspēļu sacensībās.

Sevastova šodien ap plkst.20.30 pirmajā dubultspēļu turnīra kārtā kopā ar savu pārinieci Mendiju Minellu no Luksemburgas spēkosies pret spānieti Džoržinu Garsiju-Peresu un ungārieti Fanni Stolāru.

Sevastova WTA dubultspēļu rangā atrodas 171.vietā, bet Minella ieņem 603.pozīciju. Tikmēr Garsija-Peresa ir 115.vietas īpašniece, bet Stolāra dubultspēļu rangā atrodas 81.pozīcijā.

Ostapenko trešdien kopā ar savu pārinieci Kristīnu Makheilu no ASV izcīnīja uzvaru dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā, ar rezultātu 7-5, 7-6 (7:3) apspēlējot britu tenisisti Naomi Broudiju un ASV sportisti Eižu Muhamedu.

Prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs ilgs līdz 15.jūlijam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu