Berlīnes jaunās lidostas atklāšana atkal atlikta

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Berlīnes jaunās lidostas atklāšana ir atkal atlikta, otrdien Vācijas ziņu aģentūrai DPA pavēstīja informēts ziņu avots.

Berlīnes Brandenburgas lidosta, kuru sākotnēji bija plānots atklāt jau pirms pieciem gadiem, sāks darbību ne ātrāk kā 2018.gada sākumā, nevis līdz šim plānotajās 2017.gada beigās, sacīja ziņu avots.

Jaunās lidostas attīstītājfirmas preses sekretārs atteicās sniegt komentārus, bet pateica, ka firma janvārī nāks klajā ar paziņojumu.

«Mēs gribam dot datumu, kam būtu drošs pamatojums, un tas notiks janvārī,» viņš sacīja.

«Man nav zināms, ka tiktu pieņemts kāds lēmums starp Ziemassvētkiem un Jaungadu,» aģentūrai DPA paziņoja Brandenburgas federālās zemes lidostu koordinators Rainers Bretšneiders.

Baumas, ka atklāšana tiks atlikta jau piekto reizi, ir virmojušas vairākus mēnešus. Vācijas lielākā aviosabiedrība «Lufthansa» septembrī aicināja no jauna atlikt jaunās lidostas atklāšanu, lai iespējamas problēmas saistībā ar to neietekmētu «Lufthansa» ziemas reisu plānu.

5,4 miljardu eiro vērtā lidosta tiks apvienota ar mazāko Šēnefeldes lidostu, savukārt Tēgeles lidosta tiks slēgta. Tā tiek celta jau apmēram 10 gadus, un sākotnēji to bija paredzēts atklāt 2011.gadā.

Jaunajai lidostai bija iecerēts kļūt par simbolu Vācijas galvaspilsētas pārveidei no Aukstā kara laika frontes līnijas par Eiropas ekonomikas lielvaras Vācijas galveno satiksmes centru.

Šīs lidostas būvniecību tomēr ir aizkavējis izmaksu pieaugums, tehniskas problēmas un korupcija.

Būvniecība reiz tika apturēta, jo jumtam draudēja sagrūšana smagas ventilācijas sistēmas dēļ, un simtiem lidostas iekšējo sienu tika plānots nojaukt, jo tās bija atzītas par ugunsnedrošām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu