Rīgā ar lekciju britu mākslinieks Maikls Lendijs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Universitātes bijušajā Bioloģijas fakultātes ēkā 5. jūlijā plkst.17 norisināsies britu mākslinieka Maikla Lendija vieslekcija, informē Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles pārstāve Inese Dābola.

Lendijs, kura darbi atrodas daudzās publiskās kolekcijās, tai skaitā Teita galerijā Londonā, Apvienotās Karalistes Mākslas padomes kolekcijā un Modernās mākslas muzejā Ņujorkā, ir viens no Rīgas biennāles māksliniekiem. Biennālē Lendijs radījis mākslas projektu «Open for Business» - tā ir instalācija, kas kalpo kā mākslinieka komentārs par, viņaprāt, nestabilo Eiropas ekonomiku.

Savā lekcijā Lendijs runās arī par saviem iepriekšējiem darbiem, no kuriem daudzi iekļuvuši laikmetīgās mākslas vēstures kanonā.

Savas radošās darbības laikā Lendijs veidojis vairākas vērienīgas instalācijas un performances, kas pēta politiski un sociāli nozīmīgus jautājumus. Piemēram, pēc mākslas organizācijas «Artangel» pasūtījuma Lendijs 2001. gadā radīja mākslas darbu «Break Down», kas tapa viņam piederošu 7227 priekšmetu sistemātiskā iznīcināšanā izbijuša Londonas universālveikala telpās. Savukārt Teita galerijā Londonā 2004. gadā viņš instalēja objektu «Semi-detached», kas reprezentēja viņa vecāku mājas pilna mēroga modeli.

Lendijs mākslas jomā pazīstams arī ar saviem sīki izstrādātajiem zīmējumiem, kuru vidū ir 80 intīmi ģimenes un draugu portreti, kā arī botāniski precīzi nezāļu zīmējumi. Lendijs studējis Londonas Goldsmitas Universitātē un jau studiju laikā piedalījies Damjena Hērsta 1988. gadā rīkotajā izstādē «Freeze», kas bija atspēriena punkts Jauno britu mākslinieku grupai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu