Titulētā Vozņacki negaidīti cieš zaudējumu Vimbldonas otrajā kārtā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Titulētā tenisiste Karolīna Vozņacki no Dānijas trešdien Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā negaidīti cieta neveiksmi, savukārt vīriešu sacensībās Šveices tenisists Rodžers Federers pārliecinoši sasniedza trešo kārtu.

Sieviešu turnīrā planētas otrā rakete Vozņacki otrajā kārtā ar rezultātu 4-6, 6-1, 5-7 sarežģītā cīņā zaudēja krievietei Jekaterinai Makarovai, kura atrodas ranga 35.vietā.

Vozņacki šajā turnīrā bija izlikta ar otro numuru un līdz šim sešas reizes spēja sasniegt Vimbldonas turnīra ceturto kārtu, kas bijis viņas labākais sasniegums turnīrā.

Savukārt Federers, kurš kungu turnīrā izlikts ar pirmo numuru un ATP rangā ieņem otro pozīciju, ar rezultātu 6-4, 6-4, 6-1 uzveica 73.vietā esošo slovāku Lukāšu Lacko.

Šveicietis piedalās savā 20.Vimbldonas tenisa turnīrā pēc kārtas, un līdz šim viņš tajā ir uzvarējis astoņas reizes. Viņš ir tituliem bagātākais vīriešu tenisists Vimbldonas turnīra vēsturē.

Tikmēr dāmu sacensībās Karolīna Plīškova no Čehijas, kura WTA rangā atrodas astotajā pozīcijā, bet turnīrā izlikta ar septīto numuru, ar rezultātu 6-3, 6-3 apspēlēja savulaik ranga pirmajā vietā esošo Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas, kura šobrīd profesionālajā rangā atrodas 87.vietā.

Plīškova līdz šim divreiz ir uzvarējusi Austrālijas atklātajā čempionātā.

Savukārt otru panākumu izcīnīja arī ASV sportiste Medisona Kīza, kura WTA rangā ieņem 11.vietu un sacensībās izlikta ar desmito numuru. Viņa ar rezultātu 6-4, 6-3 apspēlēja Luksiku Kumhumu no Taizemes, kura atrodas ranga 91.vietā.

Kīzas labākais sniegums Vimbldonas sacensībās ir ceturtdaļfināla sasniegšana 2015.gadā, bet karjeras laikā nevienu «Grand Slam» titulu viņa nav izcīnījusi.

Otrdien pirmo kārtu pārvarēja Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš ar 4-6, 6-3, 7-6 (7:3), 3-6, 6-4 uzvarēja britu Džeju Klārku.

Tāpat otrdien sieviešu turnīrā Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmās kārtas mačā ar 6-3, 7-6 (7:5) ar grūtībām uzvarēja Lielbritānijas sportisti Ketiju Dannu

Savukārt Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova pirmdien Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā ar 1-6, 6-2, 4-6 cieta zaudējumu itālietei Kamilai Džordži.

Ostapenko un Sevastova piedalās arī dubultspēļu sacensībās. Jau vēstīts, ka Ostapenko trešdien kopā ar savu pārinieci Kristīnu Makheilu no ASV izcīnīja uzvaru dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā, ar rezultātu 7-5, 7-6 (7:3) apspēlējot britu tenisisti Naomi Broudiju un ASV sportisti Eižu Muhamedu.

Prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs ilgs līdz 15.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu