«Sound of 2009» 3. vietā - «Florence and the Machine»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas raidkorporācijas BBC veidotā saraksta «2009.gada Skaņas» trešās vietas ieguvēja ir velsiešu mūziķe Florense un viņas grupa Florence and the Machine.

«Gan studijā, gan uz skatuves, gan ierakstā Florense ir neapvaldīta, izteiksmīga un brīnišķīgi dīvaina. Viņas mūzika ir svaiga, aizraujoša un pieejama, un šī kombinācija viņu padara par vienu no popmūzikas visneatvairamākajām jaunajām balsīm,» dziedātāju raksturo BBC, pielīdzinot mūziķi tādām slavenām sievietēm kā Keita Buša, Bjorka un P.Dž. Hārvija.

Kā jau ziņots, BBC «2009.gada Skaņas» piektās vietas ieguvējs ir britu elektropopmūzikas duets La Roux, bet ceturtās vietas ieguvējs austrāliešu fantāzijas popa duets Empire of the Sun, kuru skanējums iedvesmojies no astoņdesmito gadu mūzikas.

BBC pirmdien paziņoja piektās vietas ieguvēju, un šonedēļ katru dienu tiks atklāts pārējo vietu ieguvējs līdz «2009.gada Skaņas» titula uzvarētāja pasludināšanai piektdien, 9.janvārī.

BBC katra gada nogalē apkopo sarakstu ar nākamā gada daudzsološākajiem jaunajiem mūziķiem un grupām, no kurām viens saņems galveno balvu.

Saraksta veidošanā piedalījās vairāk nekā 130 britu pazīstamākie mūzikas kritiķi un radiodīdžeji, kas nosauca savas mīļākās jaunās grupas. Visvairāk balsu saņēmušās 15 grupas iekļautas BBC garajā sarakstā - «The Big Pink», «Dan Black», «VV Brown», «Empire of the Sun», «Florence and the Machine», «Frankmusik», «Kid Cudi», «La Roux», «Lady GaGa», «Little Boots», «Master Shortie», «Mumford & Sons», «Passion Pit», «The Temper Trap» un «White Lies».

Pagājušajā gadā par labāko jauno mākslinieku tika atzīta dziedātāja Adele, kurai sekoja Dafija, «The Ting Tings» un «Glasvegas».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu