Zirnekļi, infekcijas un stress – kas jāpiedzīvo alā iesprostotajiem jauniešiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Alā iesprostotie jaunie futbolisti un viņu treneris pašlaik izskatās nosvērti un mierīgi, tomēr nākotnē viņus gaida pamatīgi fiziski un garīgi izaicinājumi, izdevumā «Telegraph» raksta eksperti.

Psihologi skaidro, ka iesprostotajiem cilvēkiem vēl tikai nāksies pārdzīvot veselu virkni emociju un psiholoģisko stāvokļu. Tiem būs jāsaskaras ar stāvokļa noliegšanas fāzi, dusmām, izmisumu, stāvokļa pieņemšanu, kā arī strīdiem par to, vai un kad viņi izglābsies.

Prom no Saules gaismas viņu diennakts cikls var mainīties no 24 uz 25 stundām, kas radīs apjukumu un neziņu, cik ilgi viņi ir iesprostoti. Jau pirmais jautājums, ko viņi uzdeva nirējiem, kas pirmdien nokļuva pie grupas, bija: «Kas šodien par dienu?»

Lai arī viņiem ir skābeklis, tomēr dzeramais ūdens nav īpaši tīrs, tāpēc viņi ir pakļauti bīstamu infekciju riskam. Turklāt šaurā telpa var ierobežot viņu kustības, kas var likt atrofēties muskuļiem, nokļūšanu brīvībā vēlāk padarot sarežģītāku.

Visam šim murgam pa virsu ir vēl kāda šausmīga lieta – milzu alu zirnekļi, kas ložņā pa alas sienām un grīdu.

«Izdzīvošanas ziņā viņiem veicas diezgan labi. Izskatās, ka viņiem ir skābeklis, dzeramais ūdens, siltums un pašlaik arī ēdiens, tāpēc teorētiski viņi tur var izdzīvot ilgu laiku. Tomēr lielākā problēmas ir vietas trūkums, kas liek būt mazkustīgiem. Rezultātā viņiem būs grūti peldēt zem ūdens garus gabalus. Arī tīra dzeramā ūdens trūkums un diennakts cikla sajukums var radīt pamatīgas problēmas,» komentēja zinātnieks Maiks Tiptons (Mike Tipton).

Eksperti arī atklāja, ka tas ir ļoti labi, ka iesprostotie cilvēki ir no vienas futbola komandas, tātad viņi ir pieraduši paļauties viens uz otru un būt vienota komanda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu