Džordža Maikla nāve... Mūziķi šokā!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Last Christmas»... šie Ziemassvētki grieķu izcelsmes britu dziedātājam Džordžam Maiklam (George Michael), kurš savu karjeru sāka dueta «Wham!» sastāvā, izrādījušies pēdējie. Reaģējot uz ziņām par 53 gadu vecā mūziķa nāvi (sirds mazspēja), pasaules, arī Latvijas mūzikas zvaigznes sociālajos tīklos paudušas savu šoku un neticību par notikušo.

Viens no pirmajiem, kas reaģēja uz Maikla nāvi, bija viņa grupas «Wham!» biedrs Endrjū Ridžlejs (Andrew Ridgeley). «Mana sirds ir salauzta pēc ziņām par tuva drauga nāvi,» viņš raksta.

Arī sers Eltons Džons (Elton John), ar kuru Maikls savulaik ieskaņoja duetu «Don't Let The Sun Go Down On Me », savā fotoapmaiņas vietnē «Instagram» raksta: «Esmu dziļā šokā. Esmu zaudējis mīļotu draugu - jaukāko, augstsirdīgāko dvēseli un spožu mākslinieku.»

«Džordžs? Džordžs Maikls? Nē... tas nevar būt. Vairāk nekā skumji,» savā «Twitter» raksta «Queen» ģitārists Braiens Mejs (Brian May). Džordžs slevenajā 1992. gada «Queen» solista Fredija Merkūrija piemiņas koncertā Vemblija stadionā 70 000 klausītāju klātbūtnē izpildīja «Somebody to Love».

Arī komiķis Rikijs Džerveiss (Ricky Gervais) pauž neticību par notikušo. Arī grupas «Wham!» laika biedri «Duran Duran» ir šokā!

Arī Laiems Galahers (ex Oasis) un Braiens Vilsons («The Beach Boys»)...

Dīdžejs Marks Ronsons raksta, ka ne kurš katrs 20 gadu vecumā varēja sacerēt tik labas dziesmas.

Arī pašmāju mūziķi sociālajos tīklos dalās ar emocijām un pārdomām.

Mans mūzikas autogrāfu skapis šorīt skumst...

A photo posted by Janis Sipkevics (@janissipkevics) on

--

Dziedātāja karjeras laikā pārdoti vairāk nekā 100 miljoni viņa albumu kopiju.

Maikls nākamgad bija plānojis laist klajā sev veltītu dokumentālo filmu. Atgādinām, ka pēc vairākiem spekulāciju pilniem gadiem par viņa seksuālo orientāciju Maikls 1998. gadā paziņoja, ka ir gejs. Pēdējos savas dzīves gados viņš iekļuva vairākos ar narkotikām un veselības stāvokli saistītos incidentos.

2010. gadā viņam tika piespriestas astoņas nedēļas cietumā par automašīnas vadīšanu narkotiku reibumā. 2011. gadā viņš Vīnē vairākas nedēļas pavadīja slimnīcā pēc saslimšanas ar plaušu karsoni. Mūziķis pats vēlāk izteicās, ka esot bijis tuvu nāvei.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu