Latvijas U-20 hokeja izlases vārtsargs PČ vēlas pacīnīties par ceturtdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Aiše, LHF

Latvijas U-20 hokeja izlasei Kanādā gaidāmajā pasaules čempionātā būtu jāpacīnās par ceturtdaļfinālu, uzskata komandas vārtsargs Mareks Egils Mitens.

Latvijas valstsvienība savu pirmo maču pasaules čempionāta elites divīzijā aizvadīs pirmdien, otrajos Ziemassvētkos, kad pretī stāsies ASV izlase. Pēc tam būs jāspēkojas arī ar Krieviju, Kanādu un Slovākiju.

«Mūsu komandas mērķim šajā pasaules čempionātā jābūt ceturtdaļfinālam. Vēlamies parādīt savu labāko sniegumu un sarūgtināt kādu no lielajām izlasēm,» intervijā Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā sacīja vien 18 gadus vecais Mitens. «Latvijā hokejs attīstās. Junioru izlasē ir vairāki spēlētāji, kuri nākotnē pieaugušo valstsvienībā varētu izšķirt spēļu likteni. Latvija ar katru gadu hokeja pasaulē kļūst arvien populārāka.»

Starpsezonā Mitens nolēma doties pāri okeānam un tagad viņš pārstāv Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL), kas ir otrs spēcīgākais junioru turnīrs ASV, komandu Estonas «Rebels». Šī turnīra 22 spēlēs viņš guvis 18 uzvaras, caurmērā savos vārtos ielaižot tikai 1,32 ripas un atvairot 94,5% metienu. Latvietis ir čempionāta labākais vārtsargs.

«Devos uz Ziemeļameriku, jo vēlējos savā dzīvē pamēģināt ko jaunu. ASV ir vairāk iespēju, vairāk skautu un citu lietu. Mana pirmā sezona šeit pagaidām izdevusies neticami laba,» norādīja Mitens. «Latvijas U-20 izlasē par pirmā vārtsarga vietu ir liela konkurence, jo arī abi pārējie kandidāti [Denijs Romanovskis un Gustavs Dāvis Grigals] ir teicami spēlētāji. Mūsu starpā tā ir vairāk tāda draudzīga konkurence, jo nejūtos tā, ka ar viņiem par kaut ko sacenstos.»

«Kad sāku trenēties hokejā, laukuma spēlētājs bija tikai aptuveni mēnesi. Pēc tam sāku spēlēt kā vārtsargs. Man vienmēr patikusi tā atbildība, kas ir manas pozīcijas spēlētājiem - viņi ir paši par sevi,» norādīja Mitens. «Esmu liels citu latviešu vārtsargu fans. Pēteri Skudru savās bērnības dienās diez ko daudz neatceros, bet Artūrs Irbe Latvijā ir liela slavenība.»

Latvijas U-20 izlase augstākajā divīzijā pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezās pērn.

Pasaules čempionāta augstākajā divīzijā desmit komandas ir sadalītas divās apakšgrupās. Turnīra ceturtdaļfinālā iekļūs apakšgrupu četras labākās komandas, bet piektajā vietā palikušās vienības cīnīsies par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu