Foto: preču deficīts un skarbā ikdiena Venecuēlā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Preču un naudas trūkums ar naftu bagātajā Venecuēlā, ekonomiskajai krīzei turpinoties, kļuvis par ikdienu.

Venecuēlas valdība šonedēļ nolēma atvērt valsts robežu ar Kolumbiju un Brazīliju, un tūkstošiem cilvēku pāri robežai steigšus devās iepirkt pārtiku, medikamentus un citas pirmās nepieciešamības preces. Lai cilvēku plūsmu ierobežotu, noteikts aizliegums robežas šķērsot automašīnās.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro lika 12.decembrī slēgt robežu ar Brazīliju un Kolumbiju, īstenojot valūtas reformu, kuras rezultātā no apgrozības tika izņemtas 100 bolivaru banknotes. Maduro apgalvojis, ka ārvalstu «mafijas» uzpērk Venecuēlas valūtu, lai par to Venecuēlā iegādātos subsidētās preces un kontrabandas ceļā tās nogādātu Kolumbijā, kur tās var pārdot ar lielu peļņu.

Tomēr nedēļas nogalē pastiprinājās skaidras naudas deficīts, kas izraisīja protestus, kuros trīs cilvēki gāja bojā un 300 tika aizturēti. Maduro paziņojis, ka banknošu izņemšana no apgrozības atlikta līdz 2.janvārim.

Lai arī 100 bolivari ir nominālvērtības ziņā lielākās banknotes, to melnā tirgus vērtība ir tikai apmēram divi eiro centi.

Venecuēlā, kuras valdība īsteno kreisu politiku un ekonomika atkarīga no naftas eksporta, krītot naftas cenām, iestājusies dziļa tautsaimniecības krīze.

Kā izpaužas krīze Venecuēlā, skatieties pievienotajā fotogalerijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu