Festivālā «Eiropas Ziemassvētki» klavieru kvartets RIX un Inga Kalna

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāla «Eiropas Ziemassvētki» koncertā «Ziemassvētki sveču gaismā» 27. decembrī Mazajā ģildē klavieru kvartets RIX satiksies ar dziedātāju Ingu Kalnu koncertprogrammā «Ziemassvētki sveču gaismā». Mūziķu izpildījumā skanēs Kamila Sensāna, Gijoma Lekē un Artura Maskata mūzika.

Klavieru kvartets RIX ir savdabīgs mūziķu ansamblis, kurā: vijolnieks Sandis Šteinbergs ar dažādiem orķestriem ceļo pa pasauli, altiste Ilze Kļava ir Bergenas simfoniskā orķestra vadoša mūziķe Norvēģijā, čellists Reinis Birznieks spēlē Tamperes filharmoniskajā orķestrī Somijā, bet pianists Jānis Maļeckis ir profesors Latvijas Mūzikas akadēmijā. Divas reizes gadā kvartets satiekas Latvijā, un šī tikšanās ikreiz ir prieka avots gan pašiem mūziķiem, gan klausītājiem. Šoreiz rūdītajam kamermūziķu ansamblim pievienosies vēl viena balss – dziedone Inga Kalna, kuras ikdiena rit Vācijā.

Koncertā no franču trauksmainā un jūsmīgā Lekē un Sensānsa romantisma mūzikā pārcelsimies uz noslēpumaino un aizplīvuroto Venēciju, kas daudzu gadsimtu garumā vilinājusi gan komponistus un dzejniekus, gan dzīves pieviltos un mīlniekus. «Vairāku rudeņu gaitā man laimējies izdzīvot Venēcijas īpašo varu – domāt par laika ritējumu, arhitektūras un tiltiņu atspīdumiem ūdenī, nakts miglām un rīta zvaniem baznīcās. Šī sajūta nav sajaucama ne ar ko citu uz pasaules. Venēcija katram dod neaprakstāmi daudz – tieši tik, cik viņš spēj paņemt», apcerot sava nesen kā uzrakstītā vokālā cikla «Venēcijas rindas» noskaņu, atklāj komponists Arturs Maskats.

Festivālu «Eiropas Ziemassvētki» atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu