Trešajā konkursā uz Maksātnespējas administrācijas direktora amatu pieteikušies seši kandidāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Trešajā konkursā uz Maksātnespējas administrācijas (MNA) direktora amatu pieteikušies seši kandidāti, šorīt intervijā Latvijas Radio pastāstīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Pieteikušos kandidātu vārdus gan viņš neatklāja, norādot, ka konkursu rīko Valsts kanceleja. Rasnačs atzina, ka iepriekšējos divos konkursos kandidāti tika pakļauti ļoti stingrai vērtēšanai. Šoreiz gan potenciālo pretendentu loks esot paplašināts - kandidātiem vairs nav obligāti jābūt no valsts civildienesta, tie var nākt arī no privātā sektora.

«Es domāju, ka šis trešais konkurss būs izšķirošais, un es ļoti, ļoti es vēlētos, lai kandidātu vidū būtu uzņēmīgi un drosmīgi cilvēki, jo tā sistēma un kārtība vai drīzāk nekārtība, kas iepriekšējos gados valdīja šīs profesijas pārstāvju rindās, mums ir jāgroza un jāmaina,» radio intervijā atzina Rasnačs.

Kā ziņots, pēc ilgāka pārtraukuma trešais konkurss uz vakanto MNA direktora amatu tika izsludināts šā gada 1.decembrī. Pieteikumi uz vakanto amatu tika pieņemti līdz 20.decembrim. Sludinājumā «Latvijas Vēstnesī» bija norādīts, ka MNA direktora atalgojums ir 2264 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs pretendentu iesniegtos dokumentus un atbilstību obligātajām prasībām. Otrā kārta būs mutiskā daļa, kad notiks komisijas un pretendentu saruna par motivāciju, valsts pārvaldes pamatprincipiem un iestādes darbības jomu. Otrajā kārtā pretendentiem būs jāprezentē vīzija par iestādes nākotnes prioritātēm, kā arī notiks angļu valodas zināšanu pārbaude.

Trešajā kārtā neatkarīgi personālvadības speciālisti vērtēs konkrētas vadības kompetences, tostarp spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, attiecību veidošanu un uzturēšanu, komandas vadīšanu, stratēģisko redzējumu un pārmaiņu vadību.

LETA jau ziņoja, ka līdz šim mēģinājumi ar konkursa vai uzrunāšanas palīdzību atrast piemērotu pretendentu MNA direktora amatam ir beigušies neveiksmīgi. Pēc neveiksmīgā pirmā konkursa tika lemts par kandidātu meklēšanu Tieslietu ministrijas resorā, taču arī šī iecere nevainagojās ar panākumiem, tāpēc augusta sākumā tika izsludināts atkārtots konkurss uz MNA direktora amatu.

Arī otrais konkurss uz vakanto MNA direktora amatu noslēdzās bez rezultāta, jo vienīgais pretendents, kas tika virzīts konkursa trešajai kārtai, nesaņēma pozitīvu vērtējumu no neatkarīgiem ekspertiem. Tad tika nolemts vēlreiz izvērtēt valsts pārvaldes resursus, tomēr arī tas nedeva rezultātu.

Iepriekšējais administrācijas vadītājs Ervīns Ābele atlūgumu iesniedza jau marta beigās. Tieslietu ministrs iepriekš bija pieprasījis veikt atkārtotu Ābeles darba novērtējumu. Rasnačs paskaidroja, ka MNA vadītāja novērtējums šoreiz ir bijis sliktāks nekā iepriekšējā novērtēšanas reizē, neprecizējot, kāds tieši bijis Ābeles novērtējums.

Patlaban MNA direktora pienākumu pilda Baiba Banga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu