Igaunijā rosina mainīt ārējās izlūkošanas dienesta nosaukumu

LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas Iekšlietu ministrija iesniegusi valdībai likumprojektu, kurā ierosināts Informācijas pārvaldi pārdēvēt par Ārējās izlūkošanas departamentu.

Informācijas pārvaldes ģenerāldirektors Miks Marrans norādījis, ka pašreizējais institūcijas nosaukums gan Igaunijā, gan ārvalstīs neprecīzi atspoguļo tās pamata funkcijas un darbības virzienu, vēsta laikraksts «Eesti Paevaleht».

«Jaunais nosaukums palīdzēs labāk izskaidrot departamenta mērķus un tā darbību padarīt atbilstošāku mērķiem. Kad institūcijas nosaukums precīzi atspoguļo tās darbības saturu, tai vieglāk ir piesaistīt gudrus darbiniekus un rosināt interesi par valsts aizsardzībai svarīgu darbu,» paskaidroja Marrans.

Viņš sacīja, ka pašreizējais nosaukums gan igauņu, gan angļu valodā ne reizi vien ir izraisījis dīvainas situācijas gan Igaunijā, gan ārvalstīs, kur tās nosaukums nereti tiek interpretēts kā uzziņu birojs.

Tomēr Informācijas pārvaldi nedrīkst pārdēvēt vienkārši par Izlūkošanas departamentu, kas var izraisīt sajukumu, jo Aizsardzības spēku paspārnē jau ir struktūrvienība ar līdzīgu nosaukumu - Izlūkošanas centrs, vēsta laikraksts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu