Rokenrola slavas zālē tiks iekļauti Tupaks Šakurs, «Pearl Jam», ELO u.c.

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mirušais reperis Tupaks Šakurs, rokgrupa «Pearl Jam», folkmūzikas dziedātāja Džoana Baeza un septiņdesmito gadu slavenās grupas «Journey», «Yes» un «Electric Light Orchestra» (ELO) nākamgad tiks iekļauti Rokenrola slavas zālē Klīvlendā, otrdien paziņoja slavas zāles vadība.

Rokenrola slavas zāle arī piešķirs speciālbalvu ģitāristam Nailam Rodžersam, kura grupa «Chic» jau 11. reizi neveiksmīgi bija nominēta šai slavas zālei.

32. ikgadējā ceremonija Rokenrola slavas zāles papildināšanai notiks 7. aprīlī.

Baeza tajā tiks iekļauta dažus mēnešus pēc tam, kad Bobam Dilanam, kurš bijis viņas mīļākais sešdesmitajos gados, tika piešķirta Nobela prēmija literatūrā.

Šakurs 1996. gadā tika nošauts Lasvegasā pēc boksa mača apmeklēšanas. Viņš nomira 25 gadu vecumā, bet atstāja daudz skaņdarbu, kas tika izlaisti pēc viņa nāves.

«Pearl Jam» kļuva populāra deviņdesmito gadu sākumā un vēl arvien darbojas.

Electric Light Orchestra
Electric Light Orchestra Foto: REUTERS/Scanpix

Baeza bija politiska aktīviste un folkmūzikas kustības balsts. Viņa bija pazīstama galvenokārt ar citu mūziķu dziesmu interpretācijām, kā arī iepazīstināja Dilanu ar plašāku klausītāju loku viņa karjeras sākumā. Baezas un Dilana romāns slikti beidzās 1965.gadā, un Dilans vēlāk par to atvainojās.

Grupas «Journey» 1981. gada dziesma «Don't Stop Believin» kļuva par jaunās paaudzes iecienītu gabalu, kad tā atskanēja seriāla «The Sopranos» («Soprano ģimene») noslēguma ainā. Interneta veikalā «iTunes» tā pārdota 6,8 miljonos eksemplāru, kļūstot par šajā veikalā visvairāk pārdoto pirmsdigitālā laikmeta dziesmu.

Britu grupa «Yes», kas pazīstama ar sarežģītām kompozīcijām, bija septiņdesmito gadu progresīvā roka kustības līdere.

Britu rokgrupa «Electric Light Orchestra» paplašināja ārtroka stila iespējas, ievirzot to «orķestra roka» jeb simforoka gultnē un piešķirot mūzikai klasiskāku skanējumu ar čellu, vijoļu un pūšamo instrumentu palīdzību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu