Ziemas saulgriežus varēs svinēt kopā ar grupu «Iļģi» (38)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

21.decembrī plkst.18 kultūras centrā «Iļģuciems» uzstāsies grupa «Iļģi», informēja Rīgas pašvaldības Kultūras iestāžu apvienības mediju un komunikācijas projektu vadītāja Anete Baumane.

Koncerts būšot prieka un enerģijas pilna latviešu tautas svētku tradicionāla svinēšana. Tas iecerēts kā sarīkojums divās daļās.

Pirmajā daļā, piedaloties «Iļģu» pilnam sastāvam un viesmāksliniecei Zanei Šmitei, tiks spēlētas un dziedātas Ziemassvētku dziesmas - latviešu tautasdziesmu aranžējumi, kā arī grupas «Iļģi» oriģinālmūzika. Šī programma ir izstrādāta un noslīpēta gadu gaitā, tā iemūžināta arī albumā «Totari», kas tika laists klajā pirms astoņiem gadiem.

Otrajā daļā paredzēta danču programma - latviešu un kaimiņtautu deju spēlēšana un mācīšana, piedaloties «Rīgas Danču kluba» dalībniekiem, kuri svētku svinēšanā iesaistīs arī koncerta apmeklētājus.

Kultūras centrs «Iļģuciems» atzīmēja savu 40 gadu jubileju, bet «Iļģi» pavasarī nosvinēja savu 32. dzimšanas dienu. Tā kā Iļģuciems uzskatāms par «Iļģu» dzimšanas vietu, kultūras centrs ar prieku uzņēma grupas vēlmi šogad savu tradicionālo ziemas saulgriežu koncertu rīkot tieši kultūras centrā.

«Iļģi» ir Latvijas postfolkloras kustības aizsācēji, starptautiski atzītākā Latviešu «pasaules mūzikas» grupa. 1981.gadā vijolnieci Ilgu Reiznieci aicināja veidot folkloras kopu Iļģuciema kultūras namā. Tā no folkloras ansambļa «Iļģuciemā» radās grupa «Iļģi».

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu