Nav idejas dāvanai? Lūk, iedvesmojošs špikeris!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Straujiem soļiem tuvojas skaistais svētku laiks, kad apdāvinām sev mīļos un tuvos cilvēkus. Kā iepriecināt tuvāko? Ko izvēlēties? Piedāvājam nelielu dāvanu špikeri, kas noteikti jūs iedvesmos ne vien iegādāties piemērotu dāvanu, bet arī ietaupīs jūsu laiku!

 
Foto: PantherMedia/Scanpix

Mammām un omēm – romāns kā balzāms dvēselei

Pusdienas Parīzē. Brīnišķīgs mīlas stāsts ar receptēm ELIZABETE BARDA

Foto: Publicitātes

Brīnišķīgā draudzene / ELENA FERRANTE

Foto: Publicitātes

«Brīnišķīgā draudzene» ir viens no tiem romāniem, kurus lasot pārņem vēlēšanās, kaut tas nekad nebeigtos. Un tas patiešām nebeidzas. Vai, pareizāk sakot, šā pirmā sējuma beigās autore atstāj mūs uz sliekšņa, aiz kura abas varones gaida lielas pārmaiņas, kas satricinās viņu dzīvi un draudzību. Tad nu izbaudīsim īsteniem grāmatu mīļotājiem pazīstamu prieku - turpinājuma gaidas!

Elena Ferrante ir itāļu rakstniece. Sarakstījusi vairākus romānus, arī četru romānu ciklu, kura darbība risinās viņas dzimtajā pilsētā Neapolē. «Brīnišķīgā draudzene» ir pirmais šā cikla romāns.

Vārds vārdā. Citāti un atziņas

Foto: Publicitātes

Rakstniekiem daudzkārt ir izdevies savu domu paust tik tēlaini un koncentrēti, ka tā sāk dzīvot savu dzīvi ārpus stāsta vai romāna.
Šajā grāmatā apkopoti galvenokārt citāti no mūsdienu rakstnieku darbiem, tāpēc tajā atradīsiet jaunas atziņas, kas līdz šim nav ceļojušas no krājuma uz krājumu. «Vārds vārdā» noderēs ikvienam lasītājam – dažādām gaumēm un visādiem dzīves gadījumiem.

 
Foto: PantherMedia/Scanpix

Biznesa haizivs – viss par veiksmīgu prasmi veidot karjeru

Vērienīgās domāšanas spēks/ DEIVIDS DŽ. ŠVARCS

Foto: Publicitātes

Korporatīvās pasakas / EDGARS UNTĀLS

Foto: Publicitātes

Lasi jaunās korporatīvās pasakas un atceries, ka «dzīve ir skaista tad, ja tā notiek tagad, tāpēc baudi dzīvi, koncentrējies uz to, kas tev svarīgs, un investē rītdienā».

Sniega bumba. Vorens Bafets un dzīves bizness / ELISA ŠRĒDERE

Foto: Publicitātes
 
Foto: PantherMedia/Scanpix

Īpaši romantiska dvēsele – nekas nav skaistāks par mīlestību!

Bauda. Eiropas romāns /FLORIANS ZELLERS

Foto: Publicitātes

«Bauda. Eiropas romāns» ir ne tikai stāsts par divu cilvēku mīlestību, līdztekus – kā jau to vēsta apakšvirsraksts – tas ir romāns-alegorija par mūsdienu Eiropu visplašākajā izpratnē. Tas ir stāsts par ilgnoturīgām attiecībām, par to, kas patiesībā būtu nepieciešams, lai cilvēku un arī valstu savstarpējais pievilkšanās spēks nemazinātos.

Zellers ir franču rakstnieks, romānu un lugu autors, pasniedzējs universitātē un arī žurnālists. Par saviem darbiem viņš saņēmis vairākas literārās balvas, tostarp prestižo Prix Interallié 2004. gadā, kas tiek piešķirta žurnālistiem. Latvijas teātros uzvestas Floriana Zellera sarakstītās lugas «Ja tevis vairs nebūtu» un «Tēvs» (iestudējuma nosaukums «Ak, tētīt»).

Mandalas. Kalendārs 2017

Foto: Publicitātes

Pils pie ezera / ŠARLOTE BETSA

Foto: Publicitātes

1792. gads. Strādājot par skolotāju savu vecāku izveidotajā skolā jaunajām lēdijām pašā Londonas sirdī, Medlina Moro vada visai noslēgtu dzīvi. Bet reiz, kopā ar vecākiem apmeklējot krāšņu masku balles pasākumu, viņus pārsteidz traģisks notikums, un Medlina paliek viena šai pasaulē. Izmisīgi vēloties satikt sava tēva ģimeni, kurus iepriekš nav pazinusi, viņa dodas ceļojumā uz Franciju. Visapkārt jaušami kara draudi, tāpēc, rūpēdamies par Medlinas drošību, noslēpumainais un pievilcīgais grāfs Etjēns d’Oberī piedāvā meitenei aizsardzību, kā arī pajumti viņam piederošajā muižā.
Skaistā Mirabellas pils apbur un valdzina Medlinu, tomēr tā slēpj arī tumšus un senus noslēpumus. Kad revolūcija aptver visu Franciju un ļaužu masas vada vien nevaldāms naids un neprāts, Medlinai nākas pašai rast sevī spēkus un atšķetināt pagātnes notikumus, lai izglābtu mīļos cilvēkus un nodrošinātu laimi nākotnē.

Šarlote Betsa (Charlotte Betts), angļu rakstniece, ir vairāku romantisku vēsturisko romānu autore. Viņas romāns «Garšvielu tirgotāja sieva», kas izdots arī latviešu valodā, 2013. gadā saņēmis balvu «Labākais vēsturiskais romāns». Informācija par autori www.charlottebetts.com.

 
Foto: PantherMedia/Scanpix

Čaklais un praktiskais darba rūķis – zelta rokām zelta literatūra

Mājokļa pārvērtības. 300 padomi, paņēmieni un knifi prasmīgai remontdarbu veikšanai / ELISONA DŽENKINSA

Foto: Publicitātes

Grāmatā aprakstīti dažādi krāsošanas, tapešu līmēšanas un flīzēšanas aspekti – no darbam nepieciešamā aprīkojuma savākšanas un virsmu sagatavošanas līdz konkrētu darbību veikšanai soli pa solim. Visās nodaļās ir iespēja uzzināt arī par dažādiem īpašiem paņēmieniem, kas ļauj vieglāk un ātrāk sasniegt patiešām labu galarezultātu, izvairoties no parastākajām kļūdām un neveiksmēm, kuras mēdz piemeklēt mazāk pieredzējušus apdares darbu veicējus.
Piedāvāti arī biežāk sastopamo problēmu risinājumi un netradicionāli ieteikumi, kurus ir vērts izmēģināt, lai mājokļa pārvērtības varētu īstenot pēc iespējas efektīvāk un ekonomiskāk. Ne katrs amatnieks atklās jums to, par ko rakstīts šajā grāmatā!

Mājas dizains

Foto: Publicitātes

Paveic pats! Remontdarbu paņēmieni / DŽŪLJENS KESELS, PĪTERS PARHAMS

Foto: Publicitātes
 
Foto: PantherMedia/Scanpix

Seksapīla iemiesojums – jutekliski un ar iekāri... mmmm…

Viņa un Viņš. Mīlestība. Attiecības. Sekss / JURIS RUBENIS

Foto: Publicitātes

Tu un es. Mīlestība. Attiecības. Sekss. Domu graudi

Foto: Publicitātes

Domu graudi par mīlestību, attiecībām un seksu, kas apkopoti no Jura Rubeņa un Māra Subača populārākajām grāmatām.
Māra Subača zīmējumi un Lindas Daņiļevskas gleznu fragmenti.

 
Foto: PantherMedia/Scanpix

Mājas pavarda mīlim - manas mājas un dārzs ir mans templis!

Katru dienu superēdiens. Receptes veselīgai un laimīgai dzīvei / DŽEIMIJS OLIVERS

Foto: Publicitātes

Šī ir vispersonīgākā no Džeimija Olivera grāmatām. Viņš veicis neparastu ceļojumu veselīga uztura pasaulē un vēlas, lai grāmata arī citus iedvesmotu un motivētu dzīvot veselīgāku, laimīgāku un veiksmīgāku dzīvi.

Vai nu jūs izmantosiet piedāvātās receptes katras maltītes pagatavošanai, vai ieskatīsieties tajās tikai šad un tad, tas noteikti būs pārliecinošs ideju avots, uz kuru vienmēr varēs paļauties. Autors parāda, kādām jābūt labām brokastīm, pusdienām un vakariņām, turklāt vēl piedāvā aizraujošas uzkodu un dzērienu receptes, lai lasītājs gūtu patiesu izpratni par to, kā sastādīt ne tikai ikdienas ēdienkarti, bet arī veidot to nedēļai vai mēnesim.

Turklāt veselīgai pārtikai vajadzētu būt krāsainai, garšīgai un pievilcīgai. Grāmatā ir daudz vispusīgu, sabalansētu recepšu, kas radīs patiesu izpratni par ikdienas ēdienkarti un dažādos jūsu maltītes.

Mūsdienīgi rokdarbi. Enciklopēdija / NERINGA KRANKALIENE, LORETA ŠOMKIENE, NATĀLIJA MIHAILENKO

Foto: Publicitātes

Natālija izveidojusi izsmeļošu nodaļu par papjēmašē. Savukārt Loreta darinājusi filcētos darbiņus un pērlīšu rotaslietas. Viņa visbiežāk strādā ar modelēšanas plastiku, kā arī šuj kopā auduma gabaliņus, no tiem veidojot gultas pārklājus, galdautus, glezniņas, drāniņas karsto trauku satveršanai un citus darbiņus.

Katras nodaļas sākumā sniegts darbam nepieciešamo piederumu saraksts un rokdarbu tehnikas apraksts, savukārt pamācības noderēs gan iesācējiem, gan jau pieredzējušiem rokdarbu mīļotājiem.
Turklāt daudzu šajā grāmatā minētu tehniku apraksts lasītājam pirmo reizi ir pieejams latviešu valodā.


 
Foto: PantherMedia/Scanpix

Mūžīgajam atklājējam – allaž uzzināt ko jaunu

Ārstēšanās ar vīnu, degvīnu un kandžu / SAST. JĀNIS BĒRZIŅŠ

Foto: Publicitātes

Vienkāršā izdziedināšanās. 9 vienkārši veidi, kā saglabāt veselību, iegūt slaidu augumu un palīdzēt organismam pašam sevi atveseļot

Foto: Publicitātes

Vai kāju jāmāca sadziedēt nobrāzto celi? Vai plaušas jāmāca ievilkt gaisu? Vai organisms nezina, kad ir izsalcis? Nē! Organisms visu dara pats – automātiski, bez piepūles. Būt veselam ir tavas tiesības, un tu to spēj sasniegt bez citu palīdzības.

Grāmatā VIENKĀRŠĀ IZDZIEDINĀŠANĀS dabiskās medicīnas rupors Dr. Džozefs Merkola atklāj deviņus vienkāršus principus, kurus ievērojot, ikviens var kļūt veselīgāks un slaidāks.

Vai zinājāt, ka
* dzeramajam ūdenim pievienojot ledus gabaliņu, tas tiek strukturēts;
* atsakoties no brokastīm, var tikt vaļā no dažiem liekiem kilogramiem;
* 75 % no dienas kalorijām saņemot ar taukvielām, uzlabojas veselība, samazinās risks saslimt ar sirds slimībām un vēzi;
* ieteicams izvairīties no dažiem gaļas un zivju produktiem, bet lietot sviestu;
* lai uzlabotu imunitāti un arī garastāvokli, jāēd skābēti kāposti un citi fermentēti produkti;
* staigājot basām kājām, tiek samazināts iekaisumu rašanās risks un uzlabota pašsajūta;
* smiešanās asinsvadiem ir tikpat veselīga, cik 15 minūtes ilgs treniņš.

Komandiertētis: pamatapmācība. Elites klases tētis. Izcila bērna aprūpe / NEILS SINKLĒRS

Foto: Publicitātes

Grāmatas autors ir triju bērnu tēvs, izbijis komandieris. Un viņš labi zina, kā jūtas vīrietis, kurš nupat komandējis veselu pulku brašu kareivju, bet tagad netiek galā ar brēcošu knauķi. Kaut kā neveikli, vai ne?
Neils Sinklērs neapjuka, bet, darbodamies «lauka apstākļos» un uzkrājot pieredzi, izstrādāja situācijai piemērotu «kaujas» plānu - KOMANDIERTĒTA: PAMATAPMĀCĪBU.


 
Foto: PantherMedia/Scanpix

Mūsu mazākajiem – kuri visvairāk gaida dāvanas!

Eņģelīša ceļojums / JURIS ZVIRGZDIŅŠ

Foto: Publicitātes

Ezītis, kam nebija kažociņa / KRISTĪNE NEIMANE

Foto: Publicitātes
 
Foto: PantherMedia/Scanpix

Spurainajiem tīņiem – lai spētu izdabāt dumpiniekiem

Geek Girl. No gudrītes par modeli / HOLLIJA SMEILA

Foto: Publicitātes

H. Smeilas grāmata ir stāsts par to, kā necerētas izredzes var nopietni iespaidot jaunieša dzīvi un uzskatus par to, taču tāpēc vien gadījums pats par sevi vēl nevar mainīt viņa raksturu un būtību.

Jaunais Šerloks Holmss. Sarkanā dēle / ENDRŪ LEINS

Foto: Publicitātes

Šerloks zina, ka pieaugušie glabā noslēpumus, un viņš negaida, kamēr tiks atrasts pasaulē slavenākais slepkava, kuru uzskata par mirušu. Viņš dodas tā meklējumos, piedzīvojot gan pārdrošu pakaļdzīšanos, gan dzīvībai bīstamas tikšanās. Taču Šerloks parāda savas neparastās novērošanas spējas cīņā ar ienaidnieku, izmantojot loģisko domāšanu, drosmi un apņēmību.

Mis Peregrīnes nams brīnumbērniem / RENSOMS RIGSS

Foto: Publicitātes
 
Foto: Publicitātes

Izmeklētājam - detektīvu fanam!

Es esmu Svētceļnieks

TERIJS HEIZS

Foto: PantherMedia/Scanpix

Terijs Heizs, dzimis Anglijā, vēlāk pārcēlies uz Austrāliju, strādājis par žurnālistu, ir scenāriju autors daudzām kino un televīzijas filmām, par ko saņēmis arī vairāk nekā divdesmit godalgas. «Es esmu Svētceļnieks» ir viņa pirmais sarakstītais romāns, kas strauji guvis atzinību un tiek tulkots un izdots daudzās valstīs. Pēc romāna motīviem top arī filma.

Dēls / JŪ NESBĒ

Foto: Publicitātes

Pirms vairākiem gadiem Sonija tēvs, negodā kritis policists, izvēlējās izdarīt pašnāvību, nevis atbildēt likuma priekšā par nodarīto. Tagad Sonijs ir korupcijas pašā epicentrā – starp cietuma darbiniekiem, policiju, juristiem, izmisušu mācītāju... Un ikkatrs no tiem ir ieinteresēts, lai Sonijs mūždien būtu narkotiku reibumā un nekad nepamestu cietuma sienas.
Kad Sonijs uzzina šokējošo patiesību par savu tēvu, viņš izbēg no cietuma un sāk vajāt cilvēkus, kuri ir atbildīgi par tēva negodu. Tomēr arī Sonijs pats tiek vajāts, turklāt ienaidnieku ir vairāk, nekā kāds spēj tos saskaitīt. Un paliek vismaz divi neatbildēti jautājumi: kurš atradīs Soniju pirmais un ko Sonijs, iedzīts stūrī, darīs?

Jū Nesbē, norvēģu rakstnieks, visā pasaulē pazīstams ar saviem kriminālromāniem par Harija Hola izmeklētajiem noziegumiem. Tomēr Jū Nesbē sarakstījis arī vairākus trillerus, kas ir tikpat spriedzes piesātināti un biedējoši kā iepriekšējie darbi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu