Savainojums liedz Gulbim pacīnīties par Vimbldonas turnīra ceturtdaļfinālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien Vimbldonas čempionāta ceturtās kārtas spēlē ar rezultātu 6-4, 6-7 (5:7), 6-7 (10:12), 1-6 piedzīvoja neveiksmi pret japāni Kei Nišikori. Gulbis pret Nišikori zaudēja jau trešo reizi karjerā. Lai arī spēle ilgu laiku bija līdzīgi, tomēr lūzuma punkts bija trešā seta izskaņā, kad Gulbis guva vēl nenoskaidrotu kājas traumu.

Par ceturtās kārtas sasniegšanu Gulbis saņēmis 205 ATP ranga punktus.

Pirmais sets ritēja punkts punktā līdz Gulbis piektajā geimā nobreikoja pretinieku. Tas arī izrādījās seta lūzuma punkts, jo turpmāk Latvijas sportists nekļūdījās un rezultātā izcīnīja panākumu ar 6-4.

Otrā seta ievadā Nišikori pieprasīja medicīnisko pauzi, taču sportists maču varēja turpināt. Cīņa bija līdzīgs, abiem tenisistiem nepieļaujot būtiskas kļūdas. Neviens no spēlētājiem nezaudēja savu servi, rezultātam kļūstot 6-6 un spēlei turpinoties taibreikā, kurā labāku sniegumu rādīja Nišikori, izlīdzinot rezultātu.

Spēles trešajā setā atkal abi tenisisti maču noveda līdz rezultātam 6-6 un taibreikam. Gulbis vienā no taibreika izspēlēm paslīdēja un nokrita uz laukuma. Latvijas sportists pameta laukumu, lai dodos pārbaudīt veselību, bet atgriezās ar apsaitētu ceļgalu.

Spēles turpinājumā Latvijas tenisists cīnījās ar sāpēm ceļgalā. Veicot asākas kustības, Gulbis saķēra ceļgalu un nedaudz piekliboja, tomēr spēja demonstrēt pietiekami konkurētspējīgu sniegumu. Gulbim radās iespēja izcīnīt uzvaru taibreikā, taču tas neizdevās un trešajā setā panākumu guva Nišikori.

Pēdējā setā Nišikori viegli apspēlēja savainojumu guvušo Gulbi, kurš vairs nevarēja pilnvērtīgi aizvadīt maču. Līdz ar to Latvijas sportistam sacensības noslēdzās.

Ranga 28.pozīcijā esošais Japānas tenisists Nišikori pirms tam trešajā kārtā ar rezultātu 6-1, 7-6 (7:3), 6-4 pārspēja tenisa «slikto zēnu» Niku Kiri no Austrālijas, kurš ATP rangā ir 18.vietā.

Tikmēr Latvijas tenisists trešās kārtas duelī ar rezultātu 7-6 (7:2), 4-6, 5-7, 6-3, 6-0 pārspēja planētas trešo raketi Aleksandru Zverevu, svinēdams pēdējo gadu nozīmīgāko uzvaru.

Nišikori pirmās kārtas spēlē ar 6-2, 4-6, 7-6 (7:3), 6-2 apspēlēja kvalifikāciju pārvarējušo amerikāni Kristianu Herisonu, kurš ieņem 198.vietu, bet otrajā kārtā ar 2-6, 6-3, 7-6 (9:7), 7-5 tika galā ar 184.vietā esošo austrālieti Bernardu Tomiču.

Savukārt Gulbis šo turnīru sāka no kvalifikācijas, pārvarēdams trīs kārtas. Pamatturnīra pirmās kārtas cīņā viņš ar 4-6, 6-3, 7-6 (7:3), 3-6, 6-4 uzvarēja turnīra debitantu britu Džeju Klārku, kurš ATP rangā ir 218.pozīcijā, bet otrās kārtas mačā ar rezultātu 2-6, 6-4, 6-3, 1-6, 6-3 pārspēja Damiru Džumhuru no Bosnijas un Hercegovinas, kurš ATP rangā ir 23.vietā.

Abi tenisisti līdz šai spēlei bija tikušies divreiz, allaž uzvaras gūstot Nišikori. Pirmo reizi Gulbis pret Nišikori cīnījās pirms desmit gadiem turnīrā Bermudā, kur ceturtdaļfinālā Nišikori svinēja uzvaru ar 6-2, 2-6, 6-2, bet vēlāk 2014.gadā turnīrā Barselonā Nišikori vēlreiz guva panākumu, pusfinālā uzvarot ar 6-2, 6-4.

Gada sākumā Nišikori uzvarēja ATP «Challenger» turnīrā Dalasā, bet pēc tam aizkļuva līdz vēl vienam finālam Montekarlo «Masters» turnīrā, kur gan pēdējā mačā ciete neveiksmi pret titulēto spāni Rafaelu Nadalu.

Vimbldonas tenisa turnīrā Nišikori vēl nekad nav ticis augstāk par ceturto kārtu, to paveicot, 2014.gadā, pēc diviem gadiem un šogad. Savukārt Austrālijas atklātajā čempionātā un Francijas atklātajā čempionātā viņš ir spēlējis ceturtdaļfinālos, bet 2014.gadā ASV atklātajā čempionātā sasniedza savu «Grand Slam» rekordu, iekļūstot finālā.

Gulbis, kurš atkopies no pāris gadus ilgušajām veselības likstām, Vimbldonas čempionātā līdz šim ne reizi nebija ticis tālāk par trešo kārtu, šādus rezultātus uzrādot 2013. un 2017.gadā. Šogad viņš veiksmīgi pārvarēja visas trīs šī turnīra kvalifikācijas kārtas, tādējādi viņš Vimbldonas čempionāta pamatsacensībās piedalās jau 11.reizi.

Tieši tādā pašā veidā latvietis kvalificējās nesenajam Francijas atklātajam čempionātam.

Otro reizi karjerā Vimbldonas turnīra ceturtdaļfinālu sasniedza Aļona Ostapenko, kura pirmdien ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-0 pārspēja Baltkrievijas sportisti Aļaksandru Sasnoviču.

Ostapenko pirmdien bija paredzēts arī trešās kārtas duelis dubultspēļu turnīrā, taču viņa kopā ar savu pārinieci Kristīnu Mekheilu no ASV atteicās no spēles pret vācieti Tatjanu Mariju un britu sportisti Heteri Vatsoni, noslēdzot dalību dubultspēļu sacensībās.

Savukārt turnīra pirmajā kārtā apstājās Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova. Viņa piedzīvoja neveiksmi arī dubultspēļu sacensību pirmajā mačā.

Prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs ilgs līdz 15.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu