Fotostāsts: ciemos pie Ziemassvētku vecīša Lapzemē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Par Santaklausa jeb Ziemassvētku vecīša mājām tradicionāli tiek uzskatīta Somijā esošā Lapzeme. Tūristu priekam šajā gadalaikā tur patiešām saimnieko Ziemassvētku vecītis un viņa mazie palīgi, kuri katru gadu saņem tūkstošiem vēstuļu pasaules bērniem.

Vēstules Lapzemē ik gadu tiek saņemtas no visdažādākajām valstīm un neskaitāmās valodās. Bērni tajās pauž vēlmes svētku dāvanām.

«Santklauss kļūst arvien populārāks un ik gadu saņem ap pusmiljonu vēstuļu no visas pasaules,» stāsta Elīna, kuras amats esot pasta elfs. Ziemassvētku laikā pastā pienākot vidēji 32 000 vēstuļu dienā.

Foto: Reuters/LETA

Santaklausa «galvenais štābs» Somijā ir Rovaniemi pilsētiņa polārā loka tuvumā. Katru gadu šī pilsēta piedzīvo arī pamatīgu tūristu pieplūdumu - ierodas ģimenes ar bērniem, kuras grib redzēt, kā tad dzīvo Ziemassvētku vecītis. Tūristu priekam pilsētiņa iekārtota kā īstā Ziemassvētku pasakā: ar izbraucieniem ziemeļbriežu vilktās kamanās, aicinošiem namiņiem un svētku gardumiem.

Foto: Reuters/LETA

Lapzeme tūrisma jomā ir Somijas veiksmes stāsts un rada dāsnu pienesumu valsts ekonomikai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu