99 gadu vecumā mirusi Holivudas aktrise Ža Ža Gabora (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV 99 gadu vecumā mirusi ungāru izcelsmes Holivudas aktrise Ža Ža Gabora, kura dzīves laikā lielāko slavu iemantoja ar savām deviņām laulībām, nevis panākumiem uz lielā ekrāna.

Viņas devītais vīrs Vācijā dzimušais Anhaltes princis Frederiks žurnālistiem paziņoja, ka aktrise svētdien mirusi savās mājās pēc sirdslēkmes. Nāves brīdī Gaborai, kas nereti tiek dēvēta par pirmo zvaigzni, kas ir slavena vienkārši tādēļ, kas ir slavena, līdzās bija draugi un tuvinieki.

Aktrise un par viņu vairāk nekā 30 gadus jaunākais vīrs apprecējās 1986. gadā. Tā ir ilgākā no viņas deviņām laulībām.

Ungārijā dzimusī Gabora kā aktrise ir vislabāk pazīstama ar lomām 20.gadsimta piecdesmito gadu filmās «Moulin Rouge» («Mulenrūža») un «Lili», kā arī «Arrivederci Baby!». Viņa tēlojusi arī citās filmās un televīzijas seriālos, kā arī ierunājusi tekstus vairākām animācijas filmām un televīzijas seriāliem.

1936. gadā Gabora ieguva titulu «Mis Ungārija».

1942.-1947. gadā viņa bija precējusies ar viesnīcu ķēdes «Hilton Hotels» dibinātāju Konrādu Hiltonu. Abiem tā bija otrā laulība. Līdzīgi kā Hiltona mazmazmeitas Parisas Hiltones, arī Gaboras slava bija balstīta uz skandāliem, ekstravagantu dzīvesveidu un to, ka viņa vienkārši ir slavena. Neskatoties uz deviņām laulībām un daudzām dēkām, Gaborai bija tika viens bērns - laulībā ar Hiltonu dzimusī meita Frančeska, kas 67 gadu vecumā nomira pērn janvārī.

Gabora, kas bija pazīstama ar savu spēcīgo akcentu un izteiktajām ķermeņa aprisēm, dievināja dimantus un uzmanību. Viņa Holivudas spozmi centās baudīt kopā ar māsām Magdu un Evu. Gabora ar māsām un māti uz ASV emigrēja Otrā pasaules kara laikā. Eva Gabora, kas mūžībā aizgāja 1995.gadā, guva lielākus panākumus kinomākslā nekā māsa, 60. gados filmējoties veiksmīgajā televīzijas seriālā «Green Acres».

Atklātā autobiogrāfijā Gabora uzskaitīja dēkas ar tādām zvaigznēm kā Šons Konerijs un Frenks Sinatra, kā arī atklāja, ka reiz ir ļāvusies Holivudas leģendas Grētas Garbo skūpstam.

Kopš 2010. gada gūžas operācijas Gabora bieži ārstējās slimnīcā.

Gabora 2002. gadā tika daļēji paralizēta autoavārijā un 2005.gadā pārcieta trieku.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu