RTU aicina uz «Iļģu» ziemas saulgriežu nakts koncertu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) trešdien, 21. decembrī, tieši ziemas saulgriežu vakarā, plkst. 21 aicina svētku vakaru ieskandināt ar postfolkloras grupas «Ilģi» Ziemassvētku koncertprogrammu, kurā skanēs klausītāju jau iemīļotās dziesmas, kā arī kompozīcijas no gaidāmā jaunā albuma «Tur kur mīti». Koncerta īpašā viešņa būs «Iļģu» kādreizējā dalībniece Zane Šmite. Koncerts notiks RTU centrālajā ēkā, Kaļķu ielā 1, Lielajā aulā.

«Būtiski likās tulkot seno vēstījumu mūsdienīgā, dinamiskā valodā,» saka vijolniece, grupas «Iļģi» dibinātāja un vadītāja Ilga Reizniece, piebilstot, ka koncertprogrammā būs dzirdamas dziesmas, kuru pamatā ir latviešu tradicionālās melodijas «Iļģu» aranžējumā.

«Iļģi» savā ilgajā muzicēšanas laikā pierādījuši, ka tradicionālā mūzika mūsdienās var mainīties un pārveidoties, vienlaikus saglabājot ko dziļi latvisku un trauslu savā kodolā. Tā var būt sena un mūsdienīga vienlaikus.

Koncertā piedalīsies postfolkloras grupa «Iļģi» – Ilga Reizniece (balss, vijole), Māris Muktupāvels (balss, dūdas, kokle, akordeons), Gatis Gaujenieks (balss, basģitāra, ģīga), Egons Kronbergs (akustiskā ģitāra), Mārtiņš Linde (bungas, perkusijas) un soliste Zane Šmite (balss).

Ieejas biļetes iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv, kā arī pirms koncerta RTU. Biļešu cena – 12 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu