Baltkrievijas U-20 hokeja izlase atgriežas pasaules čempionāta elitē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas U-20 hokeja izlase sestdien garantēja triumfu pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, kas ļaus pēc gada pārtraukuma atgriezties augstākajā divīzijā.

Baltkrievija uzvarēja pirmajās divās turnīra spēlēs, bet trešdien pēcspēles metienu sērijā ar 3:4 piekāpās sacensību saimniecei Vācijai. Turpinājumā baltkrievi guva vēl divas uzvaras, noslēdzošajā mačā sestdien ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) droši pārspējot Austriju un garantējot vietu augstākajā divīzijā.

Līdz ar to pirms turnīra pēdējās spēles, kurā vēlāk sestdien Vācija tiksies ar Franciju, baltkrieviem ir 13 punkti piecos mačos, Vācijai un Francijai ir attiecīgi astoņi un seši punkti četros dueļos. Tāpat pa sešiem punktiem nopelnījušas Kazahstāna un Austrija, bet Norvēģija guva trīs punktus un nākamajā gadā sacentīsies pirmās divīzijas B grupā, no kuras uz augšu kāps Ungārija.

Pagājušajā sezonā Baltkrievijas U-20 izlasi trenēja Aleksandrs Beļavskis, tomēr tā nespēja saglabāt vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, izšķirošajā duelī piekāpjoties Šveicei.

Pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīrs, kurā pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezīsies Latvijas U-20 izlase, 26.decembrī sāksies Kanādā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu