Trampa pārrakstīšanās tviterī izraisa ažiotāžu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Plašu ažiotāžu sociālajos tīklos sestdien izsaukusi jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa pārrakstīšanās kādā tvītā, kurā viņš nosodīja Ķīnu par Savienoto Valstu karaflotes bezpilota zondes piesavināšanos.

Tā vietā, lai zondes piesavināšanos nodēvētu par «bezprecedenta», Tramps to nosaucis par «bezprezidenta».

«Ķīna starptautiskajos ūdeņos nozog Savienoto Valstu flotei izpētes zondi - izvelk no ūdens un ved uz Ķīnu, veicot bezprezidenta rīcību,» tviterī ierakstījis Tramps.

Kļūmīgais vārds «unpresidented» («bezprezidenta») ASV strauji nonāca tvitera visvairāk apspriesto tēmu galvgalī, bet pats Tramps par pārrakstīšanos bez žēlastības tika izsmiets.

«Trampa pareizrakstības pārbaude - bezprezidenta efektīva,» tviterī ierakstījusi Harija Potera romānu autore Dž.K.Roulinga.

«Mīļa pasaule! Vairums amerikāņu tiešām vēlas, kaut mēs varētu palikt #bezprezidenta,» atzīst cits tvitera lietotājs.

Aptuveni pēc stundas Tramps sākotnējo tvītu izdzēsa, bet jaunajā versijā jau pareizi ierakstīja vārdu «bezprecedenta».

Jau ziņots, ka Ķīna ceturtdien Dienvidķīnas jūrā sagrāba ASV karaflotes bezpilota zondi.

«To sagrāba» Ķīna, ziņu aģentūrai AFP atzina ASV Aizsardzības ministrijas amatpersona, piebilstot, ka zemūdens zonde tika sagrābta apmēram 80 kilometru attālumā no Subika līča, kas atrodas Filipīnu Ziemeļaustrumos.

Zemūdens zonde tika izmantota, lai pārbaudītu temperatūru un sāls līmenī jūrā un palīdzētu kartē iezīmēt zemūdens kanālus, piebilda ASV amatpersona.

ASV karaflotes zondes sagrābšana notika brīdī, kad Dienvidķīnas jūrā valda spriedze dažādu teritoriālo pretenziju dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu