TV šovā «Mana dziesma» - «Līvu» dziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Šajā nedēļas nogalē, 17. decembrī, pulksten 21:20 LTV1 ēterā būs skatāma šīs sezonas noslēdzošā «Manas dziesmas» muzikālā spēle. Ar lepnumu sirdī turpināsim gatavoties Latvijas simtgadei un izdziedāsim leģendārās Liepājas rokgrupas «Līvi» spilgtākās dziesmas, kā arī kopā ar spēles vadītājiem un dalībniekiem klejosim pa tās vēstures lapaspusēm. Muzikālajā pārsteigumā – Ainārs Virga ar dziesmu «Ar tevi kopā».

Viņu dziesmas dziedāja, dzied un dziedās. Tās ir iekaltas daudzu klausītāju sirdīs, un katram ir sava mīļākā «Līvu» dziesma, kas saistās ar īpašām atmiņām vai emocijām.

«Pirmajā «Līvu» posmā «Vairogi» ir tā dziesma, kuras dēļ viņi ir dabūjuši ciest, taču tā viņiem ir devusi arī spēku un pārliecību, ka viņi rīkojas pareizi. Savukārt otrajā posmā, es teiktu, kur nu bez «Dzelzsgriezēja»,» raidījuma «4. studija» sižetā par grupas dziesmām stāsta tekstu autors Guntars Račs, turpinot, ka «Līvi» caur un caur ir protestējuši pret visu, kas viņiem nepatika. «Tas ir rokmūzikas gars, kas ir viņos, un cilvēki to ir uztvēruši caur šīm dziesmām un arī savu cīņu par brīvību, cīņu par iespēju teikt un runāt to, ko nedrīkst teikt.»

Foto: LTV

Pirms diviem gadiem, 2014. gadā, «Līvi» kļuva par vienīgo rokgrupu visā Baltijā, kurai tika uzstādīts piemineklis – «Spoku koks». Taču pieminekļus dziesmu formā grupa ir radījusi jau kopš 1976. gada.

Grupas skanīgākās un iemīļotākās dziesmas atcerēsimies arī LTV muzikālajā spēlē «Mana dziesma». Tajā, kā ik katru sestdienu, tiksies dāmu un kungu komandas. Šonedēļ Dagmāras komandā pulcējušās nepārspējamas «Līvu» pazinējas – māksliniece Elita Patmalniece, žurnāliste un publiciste Elita Veidemane un režisore Žaklīna Cinovska. Savukārt Intara komandā «Līvu» fani un līdzgaitnieki – mūzikas apskatnieks Sandris Vanzovičs, grupas «Dzelzs vilks» bundzinieks Mārcis Judzis un neskaitāmu dziesmu tekstu autors Guntars Račs.

Neiztrūkstošs šīs spēles elements ir «Manas dziesmas» pavadošā grupa – Mārcis Auziņš, Rūdolfs Dankfelds, Toms Poišs un Ritvars Garoza! Šā vakara solisti - Iluta Alsberga un Roberts Memmēns.

Foto: LTV

Raidījumu tiešraidē un arī pēc ētera iespējams skatīties www.ltv.lv un www.replay.lv .

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu