Zināmas filmas, kuras izvirzītas «Oskaram» kategorijā «Labākā filma svešvalodā»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Kinoakadēmijas godalgu «Oskars» kategorijā «Labākā filma svešvalodā» atlases otrajai kārtai izraudzītas deviņas lentes, ceturtdien paziņoja Kinoakadēmija. No šīm deviņām filmām žūrijas janvārī piecas izraudzīsies galīgajam nominantu sarakstam.

Finālistu sarakstā iekļuvusi vācu režisores Mārenas Ades komēdija «Toni Erdmann» («Tonijs Erdmans») par kāda tēva un meitas problemātiskajām attiecībām. Lente, kas ieguvusi vairākas Eiropas kino balvas, pirmdien tika nominēta «Zelta globusam».

Finālistu vidū ir godalgotā irāņu režisora Asgara Farhadi drāma «The Salesman» («Pārdevējs») par vardarbību un tās sekām, kā arī kanādiešu režisora Ksavjē Dolana drāma «Tas ir tikai pasaules gals» («Juste le fin du monde»), kas jau saņēmusi Kannu festivāla «Grand Prix».

Pretēji prognozēm finālistu sarakstā nav iekļuvusi Paula Verhovena drāma «Elle» («Viņa») un Pablo Larraīna biogrāfiskā drāma «Neruda».

Arī Latvijas pieteiktā režisores Lailas Pakalniņas filma «Ausma» otrajā atlases kārtā nav iekļuvusi.

No deviņām izraudzītajām filmām žūrijas Ņujorkā, Losandželosā un Londonā no 13. līdz 15. janvārim izraudzīsies piecas filmas, kas tiks nominētas «Oskariem», vēsta žurnāls «Variety».

«Oskara» nominācijas tiks izziņotas 24.janvārī, bet 89. Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija notiks 26.februārī Holivudā teātrī «Dolby».

Otrajai kārtai kategorijā «Labākā filma svešvalodā» atlasītās filmas:

«Tanna» (Austrālija);

«It's Only the End of the World» (Kanāda);

«Land of Mine» (Dānija);

«Toni Erdmann» (Vācija);

«The Salesman» (Irāna);

«The King's Choice» (Norvēģija);

«Paradise» (Krievija);

«A Man Called Ove» (Zviedrija);

«My Life as a Zucchini» (Šveice).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu