Bertāns nospēlē pēdējās trīs minūtes; «Spurs» atkal uzvar izbraukumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns ceturtdien nospēlēja pēdējās trīs minūtes Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Sanantonio «Spurs» komanda guva septīto uzvaru pēdējās astoņās cīņās.

«Spurs» viesos ar 107:92 (23:20, 28:23, 23:28, 33:21) apspēlēja Fīniksas «Suns» basketbolistus.

Mēneša pirmajās četrās spēlēs Bertāns kopā nospēlēja tikai desmit minūtes, divos no dueļiem neizejot laukumā, bet iepriekšējos divos mačos latvietis kopā jau bija nospēlējis 36 minūtes un guvis astoņus punktus. Tomēr šoreiz viņš atkal laukumā izgāja vien brīdī, kad dueļa liktenis bija izšķirts, nopietnu ieguldījumu nedodot.

Bertāns laukumā bija divas minūtes un 50 sekundes, izceļoties vien ar vienu piezīmi.

«Spurs» rindās rezultatīvākie bija Kavai Lenards un spānis Po Gasols. Viņi abi iemeta pa 18 punktiem, kā arī savāca attiecīgi desmit un deviņas bumbas zem groziem. Vēl 14 punktus sameta Lamarkuss Oldridžs, bet kopā vismaz desmit punktus guva pieci vienības spēlētāji.

Tikmēr «Suns» sastāvā 17 punktus iemeta Kevins Bukers.

Kaut mača ievadā viesi bija iedzinējos pat ar 7:14, dueļa gaita ātri tika izlīdzināta un pēc pirmās ceturtdaļas viņi jau atradās vadībā ar 23:20. Otrās ceturtdaļas vidū «Spurs» atkal jau zaudēja ar 33:39, bet turpinājumā veica izrāvienu 18:4, kas pēc 24 spēlētām minūtēm ļāva būt priekšā ar 51:43.

Viesi tālāk netika, tomēr viņi ilgi saglabāja vadību. Ceturtās ceturtdaļas ievadā pēc Leandro Barbosas tālmetiena jau īslaicīgi priekšā izvirzījās pretinieki (76:77), tomēr šis arī kļuva par izšķirošo momentu spēlē, jo uz to «Spurs» atbildēja ar 11 punktiem pēc kārtas, bet kopā veica izrāvienu 21:3 un pilnībā izšķīra cīņas gaitu. 11 punktu izrāviena laikā, «Spurs» rindās rezultatīvi bija vienīgi Lenards, Oldridžs un Gasols.

Bertāns vienīgo reizi laukumā izgāja, kad rezultāts bija jau 99:82, pie bumbas bieži netiekot.

Zīmīgi, ka «Suns» komanda ar latviešiem saskārās otrajā spēlē pēc kārtas, jo otrdien ar 113:111 pagarinājumā apspēlēja Ņujorkas «Knicks» vienību, kuras sastāvā 34 punktus sameta Kristaps Porziņģis.

Nākamajā spēlē «Spurs» svētdien uzņems Ņūorleānas «Pelicans» basketbolistus, bet pēc tam atkal sāks trīs izbraukuma spēļu sēriju. Sanantonio vienība šosezon izbraukumā cietusi tikai vienu zaudējumu.

Grega Popoviča vadītā «Spurs» komanda ar 21 panākumu 26 mačos atrodas Rietumu konferences otrajā pozīcijā, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot vien no čempiones Goldensteitas «Warriors».

Tikmēr «Suns» ar astoņām uzvarām 26 dueļos ir konferences 13.vietā.

Savukārt «Knicks» komanda ar 14 uzvarām 25 spēlēs ir ļoti augstajā trešajā pozīcijā Austrumu konferencē.

Ceturtdien «Knicks», spēlējot bez līderiem Karmelo Entonija un Derika Rouza, viesojas pie «Warriors».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu