Astra saņem jaunākās paaudzes adaptīvo kruīza kontroli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

Opel Astra hečbeks un Sports Tourer, kas apgādāti ar sešu pakāpju automātisko transmisiju, turpmāk būs aprīkojami arī ar jaunākās paaudzes adaptīvo kruīza kontroli (ACC), kas kompaktklasē pagaidām netiek piedāvāta.

Salīdzinot ar parasto kruīza kontroli, ACC automātiski pielāgo ātrumu, lai sekotu priekšā braucošajam transportlīdzeklim atbilstoši izvēlētajai distancei. Sistēma automātiski samazina automašīnas ātrumu, ja priekšā braucošais auto palēnina gaitu vai vienkārši brauc lēnāk, vai arī paātrinās līdz kruīza kontroles sistēmā iestatītajam ātruma limitam.

Opel jaunākās paaudzes ACC izmanto ne tikai ierasto sistēmu sensorus, bet arī Astra priekšējo kameru, lai noteiktu priekšā braucošā automobiļa atrašanās vietu. Sistēma darbojas diapazonā no 30 līdz 180 km/h.

Kad automašīna ir pilnībā apstājusies, sistēma trīs sekunžu[1] laikā var automātiski atsākt sekot priekšējam transportlīdzeklim. Pretējā gadījumā, autovadītājs komandu dod manuāli, nospiežot kruīza kontroles pogu SET-/ RES+ vai akseleratora pedāli. Ja priekšējais transportlīdzeklis sāk kustēties, bet vadītājs nereaģē, ACC pievērsīs uzmanību ar audiovizuālu signālu.

Adaptīvā kruīza kontrole Opel Astra piecdurvju hečbekam un Astra Sports Tourer ir pieejama kā papildiespēja šādiem dzinējiem:

Dzinēji

Benzīns/Dīzelis

Degvielas patēriņš NEDC kombinētajā režīmā

CO2 izmeši NEDC kombinētajā režīmā

150 ZS 1,4 ECOTEC turbo

B

5,6-5,4

128-124

200 ZS 1,6 ECOTEC turbo

B

6,1-6,0

142-138

136 ZS 1,6 CDTI

D

4,6-4,4

122-115

ACC un Astra papildu vadītāja palīgsistēmas ir galvenie elementi nākotnes viedajiem automobiļiem un automatizētai braukšanai. Joslas saglabāšanas asistents piemēro vieglu stūres korekciju, ja Astra gatavojas izslīdēt no savas joslas, kam joslas pamešanas gadījumā seko joslu šķērsošanas brīdinājums. Automatizētā avārijas bremzēšana, integrētais bremzēšanas asistents, frontālas sadursmes brīdinājums un distances indikators palīdz novērst vai mazināt frontālas sadursmes iespēju. Sarkanu LED gaismu rinda mirgo uz vējstikla vadītāja redzeslaukā, ja Astra pārāk strauji tuvojas priekšā braucošam automobilim un sadursme ir neizbēgama.

Foto: Opel

[1] «Automātiskās atsākšanas» funkcija ir pieejama Astra modeļiem ar 1,6 CDTI un 1,6 ECOTEC tiešās iesmidzināšanas turbo dzinējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu