Kolumbija apžēlo 110 FARC nemierniekus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kolumbijas valdība miera līguma ietvaros apžēlojusi vismaz 110 kreiso nemiernieku kustības Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki (FARC) kaujiniekus, trešdien pavēstīja Tieslietu ministrija.

«Es uzskatu, ka kopumā tiks apžēloti aptuveni 300 cilvēku,» preses konferencē sacīja tieslietu ministrs Horhe Londono.

Apžēlošana, kā arī amnestijas likums, kas šobrīd ir nodots Kongresam, attieksies tikai uz «politiskiem noziegumiem», bet ne uz nopietnākiem noziegumiem, tādiem kā slepkavības, izvarošana un spīdzināšana, viņš sacīja.

Pirms spēkā stāšanās visus apžēlošanas lēmumus izskatīs tiesnesis, piebilda ministrs.

Arī 5500 ieslodzīto karavīru, policistu un citu valsts dienestu darbinieku, kas ir notiesāti par ar konfliktu saistītiem noziegumiem, tiks atbrīvoti, ja noskaidrosies, ka viņu pārkāpumi ir nav smagi.

Kolumbijas Kongress 30.novembrī apstiprināja valdības un kreiso nemiernieku starpā noslēgtā miera līguma jauno variantu.

2.oktobrī notikušajā referendumā vēlētāji negaidīti noraidīja pirmo šā līguma versiju. Līguma kritiķi uzskatīja, ka tas ir pārāk labvēlīgs partizāniem, kas jau pusgadsimtu cīnījušies pret Kolumbijas valdību.

Sākotnējā līguma kritiķi iesniedza aptuveni 500 labojumus attiecībā uz 57 jautājumiem, kas tad tika nodoti FARC.

Kolumbijas valdība un FARC apliecināja, ka labojumi 56 jautājumos tika atbalstīti.

Vienīgais izņēmums bija attiecībā uz ierosinājumu aizliegt nemierniekiem iesaistīties politikā vai ieņemt vēlētus amatus pēc līguma iemiesošanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu