Maren Morris «Hero»

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Teilores Sviftas savulaik ieņemtā jaukās popkantri meitenes niša ilgi brīva nestāvēs, tas bija paredzams. Nule četras «Grammy» nominācijas par savu nudien lielisko lielās izdevniecības debijas albumu saņēmusi 26 gadus vecā Merena Morisa (Maren Morris), un ir vairāk nekā skaidrs, ka par šo meiteni mēs dzirdēsim nākotnē vēl daudz un dikti.

Maren Morris «Hero»

(Columbia Nashville)

10/12

Dalasā, Teksasā dzimusī (1990. gada 10. aprīlī) Merena Morisa nav nokritusi no zila gaisa. Jau pusaudzes gados viņa sākusi komponēt savas dziesmas un uzstāties, un piecpadsmit gadu vecumā ierakstījusi savu pirmo albumu. Kopumā laika posmā no 2005. līdz 2011. viņa izdevusi trīs albumus, tiesa, tie izdoti pašas spēkiem, publicēti «Myspace» un īpaši plašu rezonansi ārpus Teksasas neguva. Kad 2012. gadā viņa pārcēlās laimes meklējumos uz kantri meku Nešvilu un guva pirmos panākumus dažādos dziesmu konkursos, industrijas darboņi meiteni ievēroja. Viņa sāka komponēt dziesmas citiem kantri un popmūzikas dziedātājiem - Timam Makgrovam (Tim McGraw), Kelijai Klarksonei (Kelly Clarkson) u.c., un pagājušā gada izskaņā publicēja pati savu piecu dziesmu EP «Spotify» ar solo singlu «My Church» (skat. video). Dziesma kļuva tik populāra, ka drīz izdevniecība «Sony Music Nashville» piedāvāja viņai izdot veselu skaņuplati.

Foto: Publicitātes foto

Lai arī šogad izdotais «Hero» tiek uzskatīts par Morisas debijas albumu, savas debijas brīdī šī dziedātāja jau ir ar lielu pieredzi gan darbā ierakstu studijās, gan koncertējot ASV un Eiropā. Būtībā jau gatavs produkts, kā teiktu kāds mūzikas boss.

«Can I get a hallelujah, Can I get an amen. Feels like the Holy Ghost running through ya. When I play the highway FM,» skan vārdi minētajā «My Church», kurā lieliska popmelodija savijas ar kantri dekorācijām, reliģisku simboliku, kurā Morisa jaukā veidā mums izstāsta, ka viņas «baznīca» ir kadiljaks uz lielceļa ar ieslēgtu radio ceļā uz kārtējo koncertu..

Būdama talantīga dziesmu rakstniece, kas šo prasmi slīpējusi daudzus gadus, Morisa savā debijas platē salikusi vienu radio grāvēju pēc otra. Ievadošais «Sugar» ir precīzs popkantri paraugs, taču ne banāls un lēts. Morisas mūzikā nav jūtams «šlāgerisms», kas ļoti raksturīgs šim komercializētā kantri novirzienam. Absolūts grāvējs ir «Rich», kas mazliet atgādina pirms daudziem gadiem (šķiet, 2003.) izdoto dziedātājas Eimijas Stadas (Amy Studt) «Misfit».

Albumā ir gan izteikti tradicionāli popkantri skaņdarbi («I Could Use a Love Song»), gan 80. gadu popmūzikas citāti («80s Mercedes»), ko, starp citu, nesenākajā albumā plaši izmantoja arī Teilore Svifta, gan viegls kantrifanks («Drunk Girls Don’t Cry»), gan modernā R&B elementi («How It’s Done»).

Arī albuma tehniskais skanējums ir ar vieglu retro pieskaņu, par ko atbildīgs Maiks Basbijs (Mike Busbee), kurš strādājis ar Pinku, Keitiju Periju, «Florida Georgia Line» un daudziem citiem.

Lielisks debijas albums!

Izdošanas datums - 03.06.2016.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu