ASV Kinoaktieru ģildes balvu nominācijās dominē drāma «Manchester by the Sea»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trešdien izziņotajās ASV Kinoaktieru ģildes (SAG) balvu nominācijās dominē drāma «Manchester by the Sea», kura izvirzīta balvām četrās kategorijās.

«Manchester by the Sea» pretendē uz apbalvojumu par labāko aktieru sastāvu, kamēr galvenās lomas atveidotājs Keisijs Afleks nominēts labākā aktiera kategorijā, bet Lūkass Hedžs un Mišela Viljamsa izvirzīti labākā otrā plāna aktiera un aktrises balvai.

Rasu attiecībām veltītā filma «Fences» un drāma «Moonlight» katra izvirzīta trijās kategorijās.

Uz galveno SAG balvu - par labāko aktieru sastāvu - pretendē filmas «Captain Fantastic», «Fences», «Hidden Figures», «Manchester by the Sea» un «Moonlight».

Labākā aktiera kategorijā līdzās Keisijam uz balvu izvirzīti arī Endrjū Garfīlds («Hacksaw Ridge»), Raiens Goslings («La La Land»), Vigo Mortensens («Captain Fantastic») un Denzels Vašingtons («Fences»).

Savukārt labākās aktrises kategorijā nominēta Eimija Adamsa («Arrival»), Emīlija Blanta («The Girl on the Train»), Natālija Portmane («Jackie»), Emma Stouna («La La Land») un Merila Strīpa «Florence Foster Jenkins».

Televīzijas kategorijās pieci seriāli katrs ieguvuši trīs nominācijas - «Netflix» seriāli «The Crown» un «Stranger Things», HBO seriāli «Game of Thrones» un «Westworld» un FX seriāls «The People v. O.J. Simpson: American Crime Story».

Tiek uzskatīts, ka pēc Kinoaktieru ģildes izvēles var spriest par iespējamajām «Oskara» balvas nominācijām un uzvarētājiem, jo apmēram 20% no ASV Kinoakadēmijas 6000 locekļiem ir arī Kinoaktieru ģildes dalībnieki.

SAG balvas tiks pasniegtas 29.janvārī Losandželosā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu