Baranova vietā par Balvu domes deputāti varētu kļūt medmāsa Aleksejeva

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušā Balvu novada domes deputāta Ivana Baranova (SC) vietā deputāta mandātu varētu pieņemt vietējās slimnīcas bērnu nodaļas vecākā māsa Tatjana Aleksejeva (SC), informēja Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece Sarmīte Cunska (LZP).

Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) datiem, Aleksejeva pēc balsu skaita ir nākamā «Saskaņas centra» sarakstā. Aleksejeva stāstīja, ka pagaidām vēl neviens nav ar viņu sazinājies par deputāta mandāta pieņemšanu, tādēļ viņa vēl nevarot droši atbildēt, vai piekritīs ieņemt Baranova vietu Balvu novada domē.

Kā liecina CVK dati, Aleksejeva pēc tautības ir krieviete, taču, novērtējot savu latviešu valodas prasmi, norādījusi, ka to pārvalda brīvi.

Datums, kad tiks apstiprināts jauns deputāts, kurš stāsies Ivana Baranova (SC) vietā, vēl nav noteikts un par to jālemj Vēlēšanu komisijai, stāstīja Cunska.

Jau vēstīts, ka 13.decembrī stājies spēkā spriedums lietā, kurā pēc Valsts valodas centra (VVC) prasības Balvu novada domes deputātam Baranovam anulēts mandāts, jo viņš pienācīgā līmenī nezina valsts valodu.

Kā informēja Augstākās tiesas (AT) preses sekretāre Baiba Kataja, AT Civillietu departamenta tiesnešu kolēģija 13.decembrī rīcības sēdē pieņēma lēmumu atteikt ierosināt kasācijas tiesvedību pēc Baranova kasācijas sūdzības.

AT Civillietu departamenta tiesnešu kolēģija šādu lēmumu pieņēma, jo, izvērtējot kasācijas sūdzībā minētos argumentus, nav acīmredzama pamata uzskatīt, ka pārsūdzētajā spriedumā ietvertais lietas iznākums ir nepareizs un ka izskatāmajai lietai ir būtiska nozīme vienotas tiesu prakses nodrošināšanā vai tiesību tālākveidošanā. Līdz ar AT lēmumu stājas spēkā Latgales apgabaltiesas 23.marta spriedums.

AT lēmums nav pārsūdzams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu