Lūsēns: Jaunais albums, iespējams, ir labākais, ko esmu radījis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Komponistam Jānim Lūsēnam šķiet, ka jaunais albums un ziemas koncertprogramma «Kā man tevi sasildīt» ir labākais, ko viņš līdz šim radījis, informēja «Izklaides producentu grupas 7» pārstāve Maija Tālberga.

Lūsēns albuma oriģinālmūziku radīja Andrim Ērglim un Annijai Putniņai, turklāt koncertprogrammā piedalīsies arī vijolnieks Raimonds Ozols. Koncerttūri pa Latvijas pilsētām mūziķi sāks piektdien, 16. decembrī, Valmieras kultūras namā.

Pēc Tālbergas paustā, koncerts veidots kā divdaļīgs muzikāls vēstījums, kura pirmajā daļā izskanēs jaunā mīlestības cikla dziesmas kopā ar Lūsēna instrumentālo grupu, savukārt koncerta otrā daļa būs muzikāla kolāža no Lūsēna daudzu gadu garumā tapušām dziesmām Ziemassvētku laikam. Otru daļu muzikāli daudzveidīgu padarīs zvanu ansamblis «Primus» un pilsētu labākie kori.

Tāpat Tālberga norādīja, ka programma ir melodiska, muzikāli krāšņa un dažāda. Tajā ir gan austrumnieciski motīvi, gan džeza elementi, turklāt katra dziesma ir atšķirīga, ar savu stāstu un domu, kas vijas cauri visam ciklam. Īpaša nozīme koncertā piešķirta vijolei. «Dzejas smalkums un spēks kopā ar maigajām un temperamentīgajām melodijām solistu niansētajā izpildījumā radījis jauna veida komunikāciju visiem tiem, kas ilgojas, sapņo, skumst un cer,» pauda Lūsēns.

Pirmo reizi ar komponistu Lūsēnu kopā strādā Putniņa, kas uzskata - projekts viņai ir likteņa dāvana. «Lūsēna mūzika man vienmēr ir ļoti patikusi, un dziedāt viņa oriģinālmūziku ir īpaši, jo tas ir brīdis, kad dziedātājs rada kaut ko pilnīgi jaunu,» skaidroja dziedātāja.

Foto: Publicitātes foto

Ziemassvētku programma «Kā man tevi sasildīt» izskanēs desmit koncertos - 16.decembrī Valmieras kultūras centrā, 17. decembrī Latgales vēstniecībā «Gors», 18. decembrī Jelgavas kultūras namā, 20. decembrī Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars», 21. decembrī Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti», 22. decembrī Vidzemes koncertzālē «Cēsis», 23. decembrī Madonas kultūras namā, 25. decembrī Alūksnes kultūras centrā un 26. decembrī divos koncertos Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā.

Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu