FARC izslēdz no savām rindām «dumpīgos komandierus»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kolumbijas komunistisko teroristu grupējums Kolumbijas Revolucionārie spēki (FARC) izslēdzis no savām rindām piecus komandierus, otrdien paziņoja FARC.

Komandieru statuss atņemts Gentilam Duartem, Euklidesam Moram, Džonam 40, Džiovani Čuspasam un Džulianam Čollo. Viņu komandētajiem kaujiniekiem dots rīkojums pievienoties FARC regulārajām vienībām.

Komandieri atlaisti, jo viņu uzvedība bijusi pretrunā ar FARC politiskajām un militārajām nostādnēm, paziņoja grupējums.

Džons 40 un Duarte komandēja pirmo un septīto FARC fronti un bija iesaistīti narkotiku tirdzniecībā.

FARC un Kolumbijas valdības noslēgtais miera līgums paredz grafiku, saskaņā ar kuru 5800 atlikušie FARC kaujinieki demobilizēsies 27 «miera zonās». Atbruņošanās procesu pārraudzīs ANO.

Lai gan komunistiskajiem teroristiem faktiski nav nekāda atbalsta valsts urbanizēto apvidu iedzīvotāju vidū, FARC gadsimtu mijā izdevās paplašināt savu darbību lauku apvidos, izmantojot līdzekļus, kas tika iegūti ar narkotiku kontrabandu un cilvēku nolaupīšanu.

Saskaņā ar valdības aplēsēm bruņotais konflikts, kas ilga kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem, prasījis vairāk nekā 600 000 dzīvību, lai gan saskaņā ar citiem novērtējumiem upuru skaits varētu būt 220 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu