Noskaties: ātrākā Mercedes brauciens Nirburgringā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mercedes-Benz

Gan zaļākais, gan arī ātrākais ielas Mercedes Nirburgringā tagad ir AMG GT R, ar ko pēc vācu izdevuma Sport Auto iniciatīvas viens 20,8 kilometrus garais Nordšleifes aplis nobraukts 7 minūtēs un 10,92 sekundēs.

Mercedes-AMG GT R zaļās elles apli tādējādi veicis ātrāk nekā Ferrari 488 GTB (7 minūtes un 21,63 sekundes), kā arī Lexus LFA Nurburgring Pack (7 minūtes un 14,64 sekundes), kurš pirms pieciem gadiem bija ātrākais sērijveida auto Nordšleifē. Tai pašā laikā Mercedes-AMG GT R nespēja apsteigt pilnpiedziņas supermašīnas, piemēram, Nissan GT-R Nismo (7 minūtes un 8,68 sekundes) un Lamborghini Aventador SV (6 minūtes un 59,73 sekundes).

R ir Mercedes-AMG GT jaunākā un jaudīgākā versija. Auto aizvien ir apgādāts ar 4 litru V8 biturbo motoru, taču tā jauda ir pacelta līdz 585 ZS. Maksimālais griezes moments paralēli ir pakāpies līdz 700 ņūtonmetriem un ir vadītāja rīcībā ir apgriezienu diapazonā no 1900 līdz 5500 apgr./min.

Maksimāli efektīvi vilkmi mašīnai izlietot palīdz visu riteņu piestūrēšanas sistēma, aktīvā aerodinamika, adaptīva balstiekārta ar iespēju manuāli regulēt atsperu nospriegojumu, elektroniski vadāms aizmugurējais diferenciālis un sporta saķeres kontrole ar deviņiem darbības režīmiem.

Mercedes-AMG GT R paātrinājums līdz 100 kilometriem stundā ilgst 3,6 sekundes, bet tā maksimālais ātrums ir 318 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu