Salaspils nedēļas nogale Ziemassvētku gaidās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Salaspils nedēļas nogale Ziemassvētku gaidās (16.decembris - 18.decembris). Ja kāds vēl šaubās, kāda ir Ziemassvētku gaidīšanas formula, tad Salaspilī katram kulturālam cilvēkam tas jau ir skaidrs, pāršķirstot Kultūras kalendāru, kas šonedēļ skan kā novēlējums.

Ļausim, lai ceļu rāda Gaismas kamols un lai runā sirds, lai iemirdzas eglīte un sveču liesmiņas bērniņu acīs, lai ciemos atbrauc radi, lai gardi smaržo piparkūkas un šokolāde kūst mutē, bet, ja kādam gribas mazliet paīgņoties, tad drīkst negaidīt Ziemassvētkus kopā ar Grinču!

16.decembrī plkst. 10.00 kultūras namā «Enerģētiķis» Valmieras kinostudija piedāvās muzikālu pasaku visai ģimenei «Grinča ziemassvētki» par nejauko Ginču, kurš ienīda Ziemassvētkus tikai tāpēc, ka bērnībā pret viņu bija izturējušies slikti. Vairāk http://www.kne.lv/pasakumi/muzikala-izrade-berniem-grinca-ziemassvetki.html

Piektdienas vakars teiksmainās noskaņās būs kultūras namā «Rīgava» plkst.19.30, kad pieaugušo amatiermākslas kolektīvi kopā ar aktieri Edgaru Liporu dāvās koncertu «Lai šonakt runā sirds».

Sestdiena, 17.decembris, bagāta ar koncertiem un Ziemassvētku tirdziņiem. Dāvanu un gardumu tirdziņi kultūras namos: plkst. 10.00 - 14.00 «Rīgavā», bet plkst. 12.00 - 17.00 un arī svētdienā - «Enerģētiķī». Plkst. 12.00 «Rīgavā» sengaidītais Latvijas Koncertu uzvedums bērniem «Šokolādes pasaka», kuru caurvīs V.A.Mocarta, F.Šūberta, Johana Štrausa kompozīcijas, kā arī jaukās Ziemassvētku melodijas.

Bet plkst.13.00 kultūras namā «Enerģētiķis» amatiermākslas kolektīvi uzburs ziemas sajūtas koncertā «Gaismas kamols».

Svētdienā plkst. 12.00 kultūras nama «Rīgava» bērnu amatiermākslas kolektīvi piedalīsies pasaku ludziņā «Piparkūkas sirds» pēc M.Stārastes pasakas motīviem, dāvājot saviem vecākiem un skatītājiem svētkus.

Salaspiliešu iemīļoti ciemiņi ir Baltinavas dramatiskais kolektīvs «Palādas». Šoreiz viņi būs atveduši Anitas Ločmeles (Danskovītes) komēdijas «Ontons i Anne» 7. sēriju «Anatans i rodne». Izrādes laikā skatītāji uzzinās, kā latgalieši cīnās ar izslavētās latgaliešu viesmīlības sekām, kā arī noskaidros, cik jautra reizēm var izvērsties negaidītu ciemiņu ierašanās mājās. Tiekamies plkst.16.00 kultūras namā «Enerģētiķis».

Un svētdienas vakars Ziemassvētku gaidīšanas noskaņās solās būt arī Salaspils novada Doles salas bērniem, jo Daugavas muzejā plkst. 17.00 tiks rotāta eglīte un gaidīti ciemos bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu