Kučinskis: koalīcijas domstarpības nodokļu jautājumā neiezīmē krīzi valdībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdošās koalīcijas nesaskaņas nodokļu politikas jomām neliecina par krīzi valdība, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Taujāts, vai šī situācija iezīmē krīzi valdībā, Kučinskis atbildēja: «Pagaidām nē, neviens to neapstiprina». Viņš žurnālistiem sacīja, ka rīt Saeimas komisiju sēdēs būs balsojumi par priekšlikumiem, un premjers tic, ka deputāti apzināsies, kādi būs riski.

Valdības vadītājs pauda gatavību nākamā gada sākumā veidot darba grupu, lai risinātu jautājumu par minimālajām sociālajām iemaksām. Saskaņā ar premjera koalīcijai izteikto piedāvājumu, plānots atcelt līdz šim iecerētā minimālo sociālo iemaksu noteikšanu no 2017.gada.

«Vienotības» priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns uzsvēra, ka pašreizējā situācijā «Vienotība» nolikta fakta priekšā, ka laika nav un ir tikai viens iespējamais risinājums, nevis kompromiss.

Viņš norādīja, ka, uzņēmējiem uzzinot par gaidāmo regulējumu tikai nedēļu pirms tā spēkā stāšanās, veidojas risks tiesvedībai Satversmes tiesā.

«Vienotības» politiķis nepiekrita, ka sadarbības partneri nespēj vienoties, bet šajā situācijā «īsti nav, par ko vienoties», jo visi «Vienotības» ierosinājumi atduroties pret argumentu par laika trūkumu.

Smiltēns akcentēja, ka «Vienotība» ir konstruktīvs sadarbības partneris, un rīt pieņems gala lēmumu šajā jautājumā. Arī «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa apgalvoja, ka «Vienotībai» nav mērķa radīt nestabilitāti vai šūpot valdību.

Savukārt nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK politiķis Einārs Cilinskis plaši nekomentēja politisko situāciju, tomēr atzina, ka problēma ir, bet tā visiem arī jārisina.

Kā ziņots, valdošā koalīcija šodien vēl arvien nav spējusi vienoties par ieceri atteikties no minimālām sociālām iemaksām un līdz 15% palielināt mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likmi no 1.janvāra.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja, ka visi trīs koalīcijas partneri pilnībā nevienojās par pieņemamu redakciju, jo «Vienotība» joprojām to neatbalsta.

Savukārt abi pārējie koalīcijas partneri - Zaļo un zemnieku savienība, nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK - uzskata šo risinājumu par pareizo, tāpēc rīt atbildīgās komisijas skatīs priekšlikumus par MUN likmes palielināšanu un atteikšanos no minimālām sociālām iemaksām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu