«VEF Rīga» smagi kapitulē Eiropas grandam CSKA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas vicečempione basketbolā «VEF Rīga» svētdien VTB Vienotās līgas mačā, aizvadot katastrofālu pirmo puslaiku, izbraukumā ar 51:82 (8:23, 9:25, 19:17, 15:17) zaudēja pagājušās sezonas ULEB Eirolīgas labākajai vienībai Maskavas CSKA.

«VEF Rīga» sastāvā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Kristofers Ričardss, kamēr 12 punktus iemeta Mārtiņš Meiers, kurš gan jau pirmajā puslaikā pamanījās sapelnīt četras piezīmes. Septiņus punktus vēl pievienoja Iļja Gromovs.

CSKA rindās tikmēr pa 12 punktiem iemeta Viktors Hrjapa, Mihails Kulagins un Vitālijs Fridzons.

Ar ierobežotu rotāciju spēlējošā «VEF Rīga» komanda vēl pirmajās minūtēs turējās CSKA vienībai daudz maz līdzās, bet pirmās ceturtdaļas beigās Maskavas klubs veica izrāvienu un izvirzījās vadībā jau ar 23:8. Arī turpinājums Latvijas vicečempioniem bija neveiksmīgs, jo otro ceturtdaļu ULEB Eirolīgas čempioni ar 12 punktiem pēc kārtas, kamēr rīdzinieki nespēja gūt punktus gandrīz piecas minūtes. Pirmais puslaiks turpinājās līdzīgā garā, kas «VEF Rīga» lielajā pārtraukumā lika doties ar ievērojamu deficītu (17:48).

Otro puslaiku veiksmīgāk iesāka CSKA basketbolisti, kuri pēc nedaudz vairāk kā četrām spēlētām minūtēm sasniedza par 40 punktu pārsvaru (59:19). Tomēr pēc tam «VEF Rīga» pamodās un sāka spēlēt pieklājīgāk, turklāt arī uzlabojās metienu precizitāte. Tas trešo ceturtdaļu ļāva noslēgt ar 29 punktu deficītu (36:65), turklāt divus tālmetienus pēc kārtas ceturkšņa izskaņā iemeta Ričardss.

Arī noslēdzošo ceturtdaļu Rīgas klubs sāka agresīvi un izdevās atgūt vēl pāris punktus, taču arī CSKA basketbolisti vairs nespēlēja ar pilnu atdevi un bieži kļūdījās. Līdz ar to «VEF Rīga» basketbolisti Maskavā cieta pārliecinošu zaudējumu.

«VEF Rīga» komanda šim mačam bija pieteikusi tikai astoņus basketbolistus. Maču neaizvadīja vienības kapteinis Jānis Blūms, smagu ceļgala savainojumu turpina ārstēt aizsargs Kaspars Vecvagars, kamēr nesen vienība šķīrās no serbu centra Nemanjas Bezbradicas.

Šī «VEF Rīga» komandai šajā kalendārajā gadā bija noslēdzošā Vienotās līgas spēle. Nākamo maču rīdzinieki šī turnīra ietvaros aizvadīs tikai 5.janvārī, kad savā laukumā gaidāma spēkošanās pret Igaunijas komandu Tallinas «Kalev».

Maskavas CSKA ir pašreizējie ULEB Eirolīgas līderi, jo guvuši desmit uzvaras 11 spēlēs, turklāt ar astoņiem panākumiem deviņos mačos atrodas arī Vienotās līgas vadībā.

Savu pirmo zaudējumu Vienotās līgas ietvaros CSKA piedzīvoja tieši iepriekšējā spēļu kārtā, kad viesos piekāpās Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ» (74:83).

CSKA turpina trenēt grieķis Dimitris Itudis, tāpat sastāvs veidots no daudzām zvaigznēm. Šobrīd gan savainots ir francūzis Nando De Kolo, bet atpūta piešķirta serbam Milošam Teodosičam.

Latvijas vicečempione šosezon Vienotās līgas turnīrā ir tikuši pie četrām uzvarām deviņās spēlēs, kas tai kopvērtējumā dod septīto vietu. Savā iepriekšējā šīs līgas mačā «VEF Rīga» pirms nedēļas ar 81:74 pieveica sacensību debitanti Permas «Parma».

Tikmēr «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā rīdzinieki ir pārliecinoši līderi, jo septiņās spēlēs gūtas septiņas uzvaras.

Jau kārtējo sezonu būtiski izmainījies «VEF Rīga» veidols. Lai gan komandas galvenais treneris joprojām ir Jānis Gailītis, tās sastāvs ir mainījies gandrīz pilnībā, jo no iepriekšējās sezonas palicis tikai Mārtiņš Meiers.

Šosezon «VEF Rīga» Vienotajā līgā «Arēnā Rīga» aizvadīs mačus tikai pret līgas grandiem - Maskavas CSKA, Sanktpēterburgas «Zeņit», Kazaņas «Unics», Maskavas apgabala «Himki» un Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ» komandām. Savukārt pārējie dueļi savā laukumā notiks «Elektrum» Olimpiskajā centrā.

«VEF Rīga» klubs Vienotās līgas sacensībās piedalās jau astoto sezonu pēc kārtas.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaupienācēju «Parma». Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā «Nilan Bisons» no Somijas un Gruzijas vienība Tbilisi «Vita».

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

Savukārt Vienotās līgas Zvaigžņu spēle tiks aizvadīta 12.februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu