Divu meiteņu sarīkotā spridzināšanas uzbrukumā Nigērijā ievainoti 17 cilvēki

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Divas meitenes svētdien uzspridzinājās ļaužu pilnā vietā netālu no tirgus Nigērijas ziemeļaustrumos esošajā Maiduguri pilsētā, ievainojot 17 cilvēkus, paziņoja glābēji.

Incidentā izdzīvojušais Abubakars Musa paziņoja, ka ir redzējis arī karavīru, kas apsargāja netālu esošo elektrostaciju, līķus, bet oficiāls apliecinājums tam nav sniegts.

Amatpersonas par uzbrukumu vainoja islāma ekstrēmistu grupējumu «Boko Haram», kas Maiduguri iepriekš sarīkojis arī citus uzbrukumus.

Viena no spridzinātājām bija ne vecāka par septiņiem gadiem, bet otra bija apmēram astoņus gadus veca, sacīja civilās aizsardzības kaujinieks Abdulkadirs Džabo, kurš apturēja meitenes no ieiešanas tirgū.

Polijas komisārs Damians Čukvu spridzinātājas identificēja kā pusaudzes, bet iepriekš amatpersonas paziņoja, ka uzbrucēji bija sieviete un vīrietis.

Pirms dažām nedēļām štata valdība atvēra ceļus, kas ved uz Maiduguri Pirmdienas tirgu. Ceļi bija slēgti nepilnus divus gadus drošības apsvērumu dēļ pēc tam, kad iepriekš spridzināšanās tirgū gāja bojā vairāki desmiti cilvēku.

Piektdien divas sievietes uzspridzinājās tirgū Madagali, kas atrodas 150 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Maiduguri. Uzbrukumā gāja bojā 57 cilvēki un 177, tostarp 120 bērni tika ievainoti.

Pirms gada Nigērijas prezidents Mujammadu Buhari paziņoja, ka islāmistu sacelšanās ir «tehniski sakauta». Piektdien viņš solīja, ka Nigērijas armija strādā, lai «iesistu pēdējo naglu «Boko Haram» zārkā».

Septiņus gadus ilgušajos islāmistu nemieros Nigērijā gājuši bojā vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku, 2,6 miljoni cilvēku bijuši spiesti pamest savas mājas un valstī ir izveidojusies spēcīga humānā krīze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu