Kenijā autocisternas eksplozijā gājuši bojā 39 cilvēki

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kenijas amatpersonas svētdien paziņoja, ka kravas autocisterna, kas veda viegli uzliesmojošu gāzi, ir ietriekusies vairākās citās automašīnās, kā rezultātā notikušajā eksplozijā gājuši bojā 39 cilvēki.

Vismaz desmit cilvēki ir ievainoti.

Vietējie plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka kravas automašīna sestdienas vakarā bija ceļā uz Ugandu, kad netālu no Naivašas pilsētas, kas atrodas uz rietumiem no Nairobi,neveiksmīgi uzbrauca tā dēvētajam guļošajam policistam.

Automašīnas vadītājs zaudēja kontroli pār spēkratu un iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, satriecoties ar vairākām automašīnām un tad eksplodējot.

Vēl vismaz 12 automašīnas aizdegās negadījuma rezultātā.

Kenijas iekšlietu ministrs Džozefs Nkaiserijs paziņoja, ka 11 no bojāgājušajiem ir prezidenta apsardzes dienesta darbinieki.

Glābšanas darbus kavē ārstu un medmāsu streiks, kas turpinās piecas dienas, medicīnas darbiniekiem pieprasot lielākas algas.

Kenijas Sarkanā Krusta biedrības priekšsēdētājs Abass Gulets gan norādīja, ka glābšanas dienestu reakcija notikušajā ir bijusi pietiekama.

Tiek solīta izmeklēšana par notikušo, lai noskaidrotu, vai kāda atbildīgā aģentūra nav kļūdījusies, atļaujot bīstamās kravas vešanu pa noslogotu autoceļu.

Kenijā pieaug automašīnu skaits, vienlaikus valstī palielinās arī ceļu satiksmes upuru skaits. Ceļu satiksmes negadījumos ierasti tiek vainoti sliktais ceļu stāvoklis, kā arī sēšanās pie stūres alkohola reibumā.

2013.gadā valdība atjaunoja alkohola koncentrācijas izelpā pārbaudes uz ceļiem, lai samazinātu negadījumu, ko izraisījuši dzērājšoferi, skaitu. Kenijas Valsts transporta un drošības pārvalde informēja, ka šā gada pirmajā pusē uz ceļiem dzīvību zaudējuši 1574 cilvēki, kas ir par 86 vairāk nekā janvārī-jūnijā pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu