«Cabaret» jauniestudējums: kaisles pērles jūgendstila mērcē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Producentu grupas «Virus Art» veidotais koncertuzvedums «PEERLE», kas jau vairāk nekā desmit gadus ikreiz iegūst jaunas aprises un sižetisko risinājumu, arī šogad sniedz skatītājiem baudu ar īpašu muzikālo un vokālo sniegumu, akrobātisku horeogrāfiju un krāšņiem tērpiem. Uzvedums, kuru veido ap 50 cilvēku liela mākslinieciskā un tehniskā personāla komanda, jau tagad nonācis savu baudītāju varā.

Kā šī gada koncertuzvedumu raksturo tā veidotāji, šogad komanda aicinās savus skatītājus ienirt dziļāk sevī, pakavēties savās dzīlēs un sajust pērles meklēšanas prieku. «Ikvienam uz mirkli būs iespēja kļūt par pērļu zvejnieku un padomāt par to, kas ir vērtīgāk – nodoties šo mazo, dārgo bumbiņu kolekcionēšanai, vairojot savu mantu, vai arī atrast sevi, ceļu uz savu sirdi, kas paver skatu uz dziļāku un neizsmeļamu bagātību,» teikts uzveduma aprakstā.

Laikmetīgā kabarē uzveduma «PEERLE» darbība notiek, manuprāt, teicamā laika posmā – Jūgendstila sudraba laikmetā, kas sevi pasaulē piesaka ar savām vijīgajām formām un daudzveidīgajām transformācijas iespējām itin visā. Kā visas skatuves grandiozās scenogrāfijas kopumā, tā arī uz ceļojuma kofera dekoratīvās maliņas vai visas aristokrātu dāmas kleitas šlepes garumā mēs sajūtam šā laikmeta elpu, kas neļauj apstāties.

Laikmets pulsē un dzirksteļo – tāpat kā viss, kas norisinās uz skatuves!

Arī šogad komandai pievienojušies dziedātāji Ralfs Eilands, Elza Rozentāla un Aija Vītoliņa.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Uzveduma personāži savu stāstu izdzīvo kādā dzelzceļa stacijas uzgaidāmajā zālē, kurā tie ir ieradušies un gaida. Tur mitinās visi sabiedrības slāņi, kas izrādi padara kolorītu.

Bezpajumtnieku koris un pudeļu orķestris, no ceļa nomaldījušies dauzoņas, aristokrātu izcelsmes dīva

ar koferu svītu, tie, kas atvadās iemīlējušies, nelaimīgi sāpinātie, ar kaisli aizrautie….

Un izrādes virpulis sāk griezties, atliek vien tam ļauties!
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Skatuves tērpus šogad veido modes mākslinieks Dāvids, kas pēc ilgāka laika ir atgriezies pie projekta, kurā darbojās arī kādreiz.

«Varu iepriecināt vai arī apbēdināt - nebūs daudz plikumu,»

par tērpiem, ar kuru palīdzību tiks radīta attiecīgā pagājušā gadsimta sākuma noskaņa, stāsta Dāvids. «Pliki dibeni vairs nav modē. Kam nav slinkums, visi to rāda. Gribas kaut ko skaistu, baudījumu acīm, tomēr visu nosaka personāžu raksturi.» Šā gada skatuves tērpi ir ne vien skaisti un daudzveidīgi, bet šķiet ļoti organiski radīti uzveduma laikmetam un dejai – kas ir gatavais izaicinājums tā laika sieviešu garajiem svārkiem un milzīgajām cepurēm.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Atliek vien minēt, vai tā ir dizainera prasme tos padarīt tik vieglus dejai, vai tomēr dejotāju liela pieredze tikt galā ar jebkādu izaicinājumu.

Koncertiestudējums «PEERLE», kā ierasts, ir notikums, pilns nejaušību un iluzoru pārsteigumu, kurā ikviens var atveidot kādu lomu, varbūt īstenot sen lolotu sapni vai vienkārši izbaudīt neaizmirstamu svētku gaisotni visu septiņu stundu laikā.

Vakara sākums no 19.00 vai no 20.00 (atkarībā no izrāžu datumiem), koncertiestudējuma «Peerle» garums bez ievada un starpbrīža ir 2 stundas, pasākuma beigu laiks 3.00 naktī.

Par ēdieniem un dzērieniem koncertiestudējuma «Peerle» vakaros šogad gādās SIA «Možums» komanda šefpavāra Jurija Kuligina vadībā. Šā gada jaunums – arī biļešu pasākumos jums būs iespēja pasūtīt siltos ēdienus, kuru pasniegšana notiks pēc šāda scenārija: pasūtījumi siltajiem tiks pieņemti līdz koncertiestudējuma 1. daļai, bet pasniegti starpbrīdī, t.i., starp koncertiestudējuma 1. un 2. daļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu