Plastikas ķirurgs: 80% mūsu pacientu ir vietējie iedzīvotāji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai arī plastiskā un rekonstruktīvā ķirurģija tiek uzskatīta par vienu no galvenajiem medicīnas tūrisma virzieniem Latvijā, 80% «komforta medicīnas» pacientu ir vietējie iedzīvotāji un tikai 20% ir ārzemnieki, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja Baltijas valstīs lielākās skaistuma klīnikas «Lipex» īpašnieks Eduards Jurševičs.

Pēc viņa teiktā, klīnikā apkalpo 1000 līdz 1200 pacientu no ārzemēm, lielākoties no Īrijas, Lielbritānijas, Vācijas Francijas, Norvēģijas un Zviedrijas. Tomēr daudz pacientu ir arī no Igaunijas un Krievijas. Klīniku apmeklē arī cilvēki no Baltkrievijas, Ukrainas, Kazahstānas, Uzbekistānas un pat Taizemes.

«Tomēr apmēram 80% klientu ir vietējie iedzīvotāju un tikai 20% ir atbraucēji, tā sauktie medicīnas tūristi,» saka Jurševičs. Pakalpojumu cena ārzemniekiem neatšķiras, jo katra operāciju veida standarti ir vienoti, tāpat kā medicīnisko manipulāciju izmaksas.

«Vai būtu godīgi par vienu un to pašu pakalpojumu ņemt no cilvēkiem atšķirīgu naudu tikai tāpēc, ka viņi ir no citām valstīm?» jautā klīnikas īpašnieks. «Un turklāt nav tik lielas atšķirības mūsu ienākumos, ja atskaita visas obligātās izmaksas. Procentuāli amerikāņi vai zviedri ir par mums nedaudz bagātāki. Un operāciju cenas viņiem ir apmēram tādas pašas kā mums,» viņš piebilda.

Latvijā vispopulārākās operācijas estētiskās ķirurģijas jomā ir sejas atjaunošana un krūšu formas izmainīšana - palielināšana, samazināšana, korekcija.

«Nedaudz vairāk par 90% ir sievietes vecumā no 45 līdz 55 gadiem - visdažādāko sabiedrības slāņu pārstāves, no pensionārēm līdz lielām valsts vadītājām,» norāda Jurševičs.

Pēc viņa teiktā, sejas savilkšana, neskaitot plakstiņus, izmaksā no 2500 eiro līdz 4000 eiro. Pilna sejas atjaunošana izmaksā līdz 8000 eiro. Krūšu korekcija maksā sākot ar 2000 eiro. Ir tomēr arī nelielas operācijas, kuru izmaksas nepārsniedz 1500 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu