Viesi ierodas uz Čaikovska operas «Jevgeņijs Oņegins» pirmizrādi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

8. decembrī Latvijas Nacionālajā operā notika Pētera Čaikovska operas «Jevgeņijs Oņegins» jauniestudējuma pirmizrāde. To veido muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis, diriģents Jānis Liepiņš, režisore Rēzija Kalniņa, scenogrāfs Mihails Kramenko, kostīmus veido modes zīmols «Amoralle», kustību režisore ir Ilze Zīriņa, gaismu mākslinieks – Sergejs Skorņeckis.

Titullomu interpretēs Jānis Apeinis vai Rihards Mačanovskis, Tatjana būs Dana Bramane vai Evija Martinsone, Ļenskis - Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs vai Juris Jope, Olga – Oksana Volkova vai Laura Grecka, Gremins – Krišjānis Norvelis vai Romāns Poļisadovs, Larina – Kristīne Zadovska vai Aira Rūrāne, Aukle – Ilona Bagele vai Andžella Goba.

Pētera Čaikovska opera «Jevgeņijs Oņegins» pasaules pirmizrādi piedzīvoja 1879. gadā Maskavas Mazajā teātrī. Pēc Aleksandra Puškina romāna dzejā motīviem operas libretu radīja pats komponists un viņa domubiedrs Konstantīns Šilovskis. Rīgā «Jevgeņijs Oņegins» pirmo reizi iestudēts jau 1896. gadā. Jaunais iestudējums būs divpadsmitais šīs operas uzvedums Latvijā.

Kā jau ierasts dažādās pirmizrādēs, to steidza novērtēt arī sabiedrībā pazīstami uzņēmēji, politiķi, modes dāmas un citu jomu pārstāvji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu