«Porto» un «Sevilla» pēdējā kārtā nodrošina vietu Čempionu līgas «play off»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Portugāles vienība «Porto» un Spānijas klubs «Sevilla» trešdien kā pēdējās divas komandas UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra noslēdzošajā kārtā nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Savukārt Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA galvenā trenera Leonīda Slucka atvadu mačā cieta zaudējumu, tādējādi noslēdzot sezonu Eirokausos.

Līdz ar to kontinenta prestižākā klubu turnīra «play-off» spēlēs četri klubi no Spānijas, pa trīs no Anglijas un Vācijas, bet pa diviem no Francijas, Itālijas un Portugāles. Izslēgšanas spēlēs iekļuva Dortmundes «Borussia», Minhenes «Bayern», Madrides «Atletico», Parīzes «Saint-Germain», Londonas «Arsenal», Madrides «Real», «Monaco», Lesteras «City», Turīnas «Juventus», Leverkūzenes «Bayer», «Barcelona», Mančestras «City», «Napoli», Lisabonas «Benfica», «Porto» un «Sevilla».

«Porto» trešdien G apakšgrupas noslēdzošajā cīņā ar rezultātu 5:0 (3:0) savā laukumā pārspēja pērnās sezonas Anglijas premjerlīgas čempioni Lesteras «City». Ar diviem gūtiem vārtiem uzvarētājiem izcēlās Andrē Silva.

Vēl šajā apakšgrupā Dānijas vienība «Kobenhavn» viesos ar 2:0 (2:0) apspēlēja Beļģijas komandu «Club Brugge», taču «Porto» uzvara tai liedza nodrošināt vietu izslēgšanas turnīrā.

G apakšgrupā sešās kārtās «City» tika pie 13 punktiem, 11 punkti bija «Porto» kontā, «Kobenhavn» tika pie deviņiem punktiem, bet «Club Brugge» apakšgrupu turnīru noslēdza ar sešiem zaudējumiem.

Tikmēr «Sevilla» viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Lionas «Olympique», taču šāds rezultāts Spānijas klubam derēja, lai iekļūtu «play-off».

Līdz ar «Sevilla» sezonas turpināšanu UEFA Čempionu līgā, šajā sezonā tiks kronēts cits UEFA Eiropas līgas čempions. Šajā turnīrā Seviljas futbolisti triumfēja iepriekšējās trīs sezonas.

Vēl šīs apakšgrupas spēlē Turīnas «Juventus» savā laukumā ar 2:0 (0:0) pārspēja Zagrebas «Dinamo».

H apakšgrupā ar 14 punktiem uzvarēja «Juventus», «Sevilla» tika pie 11 punktiem, «Olympique» guva astoņus punktus, bet «Dinamo» palika bez punktiem un turnīru noslēdza ar vārtu attiecību 0:15.

Tikmēr CSKA viesos ar 1:3 (1:2) piekāpās Anglijas premjerlīgas klubam Totenhemas «Hotspur».

Ar šo maču beigusies Slucka ēra pie CSKA stūres, kurš pēc šī mača pametīs komandas galvenā trenera amatu, ko ieņēma kopš 2009.gada.

Zīmīgi, ka CSKA vārtsargs Igors Akinfejevs ielaida vārtus jau 43.UEFA Čempionu līgas spēlēs pēc kārtas, tāpēc šī turnīra antirekords kļuvis vēl iespaidīgāks. Šī sērija sākās 2006.gada 21.novembrī. Interesanti, ka trešo reizi spēlē CSKA kapitulēja, kad Akinfejevs bumbu ieradīja savos vārtos.

Cauņa ieilgušo traumu dēļ šosezon nav piedalījies nevienā spēlē, turklāt ne reizi nav bijis pat pieteikumā.

Vēl vienā šīs apakšgrupas mačā Vācijas komanda Leverkūzenes «Bayer» savā laukumā ar 3:0 (1:0) pārspēja Francijas komandu «Monaco».

E apakšgrupā 11 punktus guva «Monaco», desmit punkti bija «Bayer» kontā, septiņus punktus izcīnīja «Hotspur», bet CSKA samierinājās ar trim punktiem.

Tikmēr divu Vācijas un Spānijas komandu duelī, kas šajā Čempionu līgas kārtā bija trešais, Madrides «Real» savā laukumā nospēlēja 2:2 (1:0) ar Dortmundes «Borussia».

Abus vārtus madridiešu labā guva Karims Benzemā, bet pretiniekiem precīzi bija Pjērs Emeriks Obamejangs un Marko Roiss, kurš divas minūtes pirms pamatlaika beigām izrāva neizšķirtu.

Vēl vienā šīs apakšgrupas spēlē Polijas čempione Varšavas «Legia» savu skatītāju priekšā ar 1:0 (1:0) pārspēja Portugāles vienību Lisabonas «Sporting».

F apakšgrupā ar 14 punktiem uzvarēja «Borussia», 12 punkti bija «Real» kontā, četrus punktus guva «Legia», bet par punktu mazāk tika «Sporting» futbolistiem.

Apakšgrupu trešās vietas ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā, šo turnīru uzsākot no «play-off» pirmās kārtas jeb 1/16 fināla.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu