Rosbergs: patiesībā Lūiss man palīdzēja uzvarēt

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jaunizceptais F-1 pasaules čempions, vācietis Niko Rosbergs, kurš šokēja visu autosporta pasauli, jo tūlīt pēc titula izcīnīšanas paziņoja par aiziešanu no sporta, lai gan ar Mercedes-AMG Petronas komandu jau bija noslēgts līgums uz vēl dažiem gadiem, intervijā vācu Sportbild.de atklāti pastāsta par cīņu ar komandas biedru Lūisu Hamiltonu un to, cik grūti nākusi uzvara čempionātā.

Niko, kura tēvs Keke Rosbergs F-1 pasaules čempiona titulu izcīnīja tālajā 1982.gadā, Sprtbild.de stāsta, ka cīnīties un zaudēt Hamiltonam, šos pēdējos divus gadus braucot ar identiskiem auto, ir bijis vienkārši pretīgi. Viņš arīdzan atzīst, ka Lūiss ir tik spēcīgs braucējs, ka viņa pārspēšana ir ļoti mokoša. «Tā izsūc gan fiziskos, gan garīgos spēkus. Bet tagad es savu mērķi esmu sasniedzis,» - tā Rosbergs.

«Vienmēr jau gribas vairāk, vairāk, vairāk, taču ir jābūt uzmanīgam, jo nedrīkst sevi pazaudēt. Man par šo titulu vairāk nekā nebūs. Es to gribēju un ieguvu. Jūtos tā, it kā būtu uzkāpis Everestā un tagad raudzītos tālumā. Augstākas virsotnes par šo nav. Kas gan bez tās vēl būtu iespējams?» retoriski jautā 2016.gada čempions.

Rosbergs intervijā atklāj, ka grūtajā ceļā pēc titula daudz strādājis, meklējot tās kripatas, gramus un sekundes daļas, kas pietrūkušas līdz triumfam. Viņš stāsta, ka pat pāršuvis cimdiem vīles, lai padotos labāki starti, nodarbojies ar prāta treniņiem, sācis meditēt, bet pirms sacensībām Japānā pat ticies ar dzen skolotāju. Pagājušajā ziemā, gatavojoties jaunajai sezonai, Niko esot iegādājies divus kartingus un braucis ar tiem, kamēr raibs meties gar acīm; gluži kā 14 gadu vecumā, kad noritēja cīņa par kartingu pasaules čempiona titulu. «Piedevām es rūpīgi analizēju, kāpēc Lūiss ir par mani pārāks, un secināju, ka man jāuzņemas vairāk riska. Un tas tiešām nostrādāja.»

Faktiski Hamiltons un arī Mihaēls Šūmahers Rosbergu izaudzināja par teicamu sacīkšu braucēju. «Tā var teikt, jo 2016.gadā brauca visu laiku labākais Niko Rosbergs. Ar savu neremdināmo kāri uzvarēt Lūiss arī man lika sniegties augstāk un augstāk,» - tā Rosbergs.

To pašu vācietis saka arī par septiņkārtējo F-1 pasaules čempionu Mihaēlu Šūmaheru. Arī ar viņu esot bijis ļoti grūti braukt vienā komandā, tomēr vērot viņu darbā, to, cik motivēts, profesionāls un disciplinēts viņš visu laiku bija, bijis ļoti iedvesmojoši. «Nav brīnums, ka viņš izcīnīja septiņus titulus. Bet, ja es viņu savulaik nebūtu pārspējis, es nebūtu vairs ilgi turpinājis braukt Mercedes komandā,» atzīst Rosbergs.

Par nākotnes plāniem vācietis saka, ka F-1 bolīda kokpita viņam pietrūks, taču atgriezties viņš neplāno; ja nu vienīgi darot kaut ko, kas saistīts ar F-1. Niko ieskatā F-1 ir skaistākais sporta veids pasaulē, taču «tagad pirmām kārtām būšu tēvs un vīrs, dosimies garā atvaļinājumā bez biļetes atpakaļceļam».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu