Ar sniega pārslām uz lūpām un karstu prieka oglīti sirdī: «Kafejnīca ar noteikumiem»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Fotogrāfs: Ainārs Mazjānis

..kolīdz sāc pēc kā ilgoties, nereti tas piezogas un pēkšņi iečukst ausī draudzīgu «ku – kū! Esmu klāt!» Tieši šādi notika arī šoreiz... Tieši nodomāju, ka sen nekas nav baudīts no emociju burves Gundegas Skudriņas krāšņā repertuāra, un skatos – ir ielūgums jau atkal uz ko nebijušu un noslēpumainu - «Kafejnīcu ar noteikumiem». Viss, kas bija jāzina, – nāc divatā vai četratā, līdzi ņemot labu omu un pašdarinātu dāvaniņu svešiniekam. Pārējie noteikumi sekos…

Tuvojoties «Kafejnīcai ar noteikumiem», jau sāk palikt silti ap sirdi, jo, lai gan kājas mirkst slapjā sniegā, es skatos uz vietu, kur logā rotaļājas putenis, radot savus ziemas pasakas paugurus. Aiz tā deg simtiem svētku gaismiņu, kas, gluži kā laumiņas, nozog ikvienam smaidu.

Ieejot telpā, siltums beidzot arī iesitas kaulos, jo visapkārt deg sveces un gaisā smaržo un skan … Ziemassvētki!

Šis ir laiks, kuru varam apstādināt! To piedāvā arī radošā apvienība «Skudras metropole». Pop-up kafejnīcas idejas autore, producente Gundega Skudriņa, atklāšanas pasākuma viesiem teica: «Lai arī ir aktīvs darba posms, ļoti gribējās prieku, dauzīties ar sev mīļajiem, tādēļ kopā ar komandu radījām vietu, kur notiek pārsteigumi. Es ticu brīnumiem un ceru, ka cilvēki, kuri atnāks šeit, arī noticēs Ziemassvētku pasakai. «Kafejnīcā ar noteikumiem» pieaugušajiem būs iespēja aizmirst ikdienas rūpes, spēlēties, ļauties svētku priekam, atgriezties bērnībā.»

Nu ko, sēžamies pie galda, noticam brīnumiem un sākam spēlēties! Spēli drosmīgi sākām ar burvīgu dzērienu, kas liek atcerēties mīlīgās sniega bumbas, bet par to, ko šovakar varēsim baudīt, vēstīja noslēpumainā puzle, kas jāsaliek kopīgi ar saviem galda biedriem. Un kolīdz tas tiek darīts – aiziet tikšķi! Patiesībā tas ir stāsts par to, ka dažreiz laimīgie arī skaita laiku, jo kas gan ir prieks un laime, ja ar to nepadalies ar citiem.

Tāpēc katram no mums ir noteikums – 1,5 h un padod prieku tālāk!

Un tad tik sākās īstā rotaļāšanās – negribas jau tev visu atklāt, jo katrs mirklis – ēdiena pasūtīšana, gaidīšana un pienešana ir savs pārsteigums. Vai kādreiz esi ēdis vakariņas tērpā, kādā reiz, piecgadnieks būdams, spēri savus pirmos soļus aktiermākslā, bērnudārza iestudējumā?

Un tu nekad nezināji, kas būsi šajā ziemas pasakā - zaķis, pelīte vai vāverīte kuplastīte.

Tāpat te pilnīgi normāla parādība ir ēst gardumus no pašas svētku karalienes egles vai fakts, ka tava tējas krūzīte kaislīgi vēlēsies samīļot tava partnera krūzīti. Ēdienkartē ir arī ēdieni, kurus te vari radoši pagatavot pats, paralēli rotaļājoties ar to.

Vai zināji, ka arī spēli var apēst un, ja gadījumā aizdegas vīna glāze, tev palīgā steidz pūkains, balts dūrainītis?

Man liekas, ka tev jau patīk, tāpēc nekavējies un piedzīvo to arī pats! «Egoiste» iesaka un padod prieku tālāk!

Rīgas Klusajā centrā, TAL RESIDENCE (Elizabetes ielā 39) tiek piedāvāta pop-up «Kafejnīca ar noteikumiem», kas būs atvērta līdz 20. decembrim. «Kafejnīca ar noteikumiem» būs atvērta katru dienu no plkst. 14.00 līdz 22.00, iepriekš rezervējot galdiņu pa tālruni 25653635. Katra diena Ziemassvētku noskaņās radītajā kafejnīcā būs atšķirīga – viesmīļi, mūziķi, dāvanas, pārsteigumi. Apmeklētājiem, kuri ieradīsies baudīt ziemas noskaņu, jāņem līdzi paša darināta dāvaniņa, ko var uzdāvināt jebkuram viesim un, iespējams, doties mājās ar pirmo Ziemassvētku dāvanu šajā gadā.

«Kafejnīcas ar noteikumiem» ideju palīdzēja īstenot dizainers un scenogrāfs Mārcis Ziemiņš, projekta vadītāja Nora Ūpe. Maltītes nodrošinās restorāna Kuk Buk šefpavārs Andris Jugāns un pavārs Krists Grudulis, bet par apmeklētāju labsajūtu rūpēsies viesmīļi Andris Pirmais un Līva Blumfelde. Palīdzīgu roku sniegs arī Krista Briģe.

#kafejnīcaARNOTEIKUMIEM
#talrezidence
#skudrasmetropole
#kukbuk

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu