Riskējot ar dzīvību, jaunieši Rīgā iekaro namu jumtus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kadrs no Youtube video

14 un 15 gadus veci jaunieši pakļauj sevi riskam un rāpjas uz lielveikalu, pamestu ēku jumtiem. Interneta vietnē Youtube popularitāti guvis kāds pārgalvīgs jaunietis no Pārdaugavas. Kopā ar draugiem no 8. klases viņš regulāri dodas uz dažādām jaunceltnēm, pamestām ēkām, kā arī uz apmeklētāju pilniem lielveikaliem.

Bez Tabu skatītājs vaicā: «Pēc dažu video noskatīšanās ir redzams, ka gan tirdzniecības centru apsargiem, gan iedzīvotājiem notiekošais neinteresē, bet rodas neizpratne, kā ir iespējams, ka tas viss tiek publicēts internetā un nevienam nerūp šo bērnu drošība? Vai tas, ko viņi dara, vispār ir atļauts? Un kam būtu par to jāatbild?»

Bez Tabu ir zināms jaunieša vārds, kā arī skola, kurā viņš mācās, taču dažādu apsvērumu dēļ šī informācija netiks publicēta. Jaunietis stāsta, ka iedvesmojies no Krievijā uzņemtiem video un vēlas iegūt popularitāti.

Pārgalvīgs jaunietis, kurš riskē ar savu dzīvību: «Esmu bijis daudzās ēkās, īsti neatceros. Staigāju pa stroikām. Man rakstīja komentārus, lai turpinu filmēt, to arī daru.»

Skolas administrācija par savdabīgajām audzēkņu izklaidēm uzzina no Bez Tabu. Direktore nolēmusi sazināties ar skolēnu vecākiem un nosūtīt saites uz video. Tikmēr Rīgas Pašvaldības policijā norāda, ka par šādām izklaidēm var nākties atbildēt.

Artjoms Kalacs, Rīgas Pašvaldības policijas vecākais inspektors:

«Jāvērtē vecāku atbildība, jo viņi, iespējams, nav pilnvērtīgi pildījuši bērnu aprūpes pienākumu - bērnā nav radījuši negatīvu attieksmi pret likumpārkāpumiem.

Pamestajās ēkās nedrīkst atrasties. Atbildīgi arī ēku īpašnieki, kuriem jānodrošina, lai ēka nebūtu pieejama.»

Jau drīzumā policisti viesosies ģimenes dzīvesvietā, lai pārrunātu jaunieša nodarbošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu