«Napoli» un «Benfica» nodrošina iekļūšanu Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vietu UEFA Čempionu līgas futbolā izslēgšanas turnīrā otrdien nodrošināja Itālijas komanda «Napoli» un Portugāles klubs Lisabonas «Benfica».

Šīs abas vienības B apakšgrupas ietvaros otrdien aizvadīja savstarpēju maču, kurā izbraukumā ar 2:1 (0:0) uzvarēja «Napoli».

Visi trīs vārti šajā mačā tika gūti otrajā puslaikā, kad vispirms rezultātu 60.minūtē atklāja «Napoli» spāņu uzbrucējs Hosē Kaljehons, bet nepilnas 20 minūtes vēlāk 2:0 panāca Drīss Mertenss.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Rauls Himeness samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, taču spēles liktenis bija jau izšķirts.

«Napoli» un «Benfica» UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru sasniedza pēc tam, kad negaidītu sakāvi piedzīvoja Turcijas klubs Stambulas «Bešiktaš», kas izbraukumā ar 0:6 (0:4) deviņu futbolistu sastāvā kapitulēja Kijevas «Dinamo» no Ukrainas.

Jau 29.minūtē sarkano kartīti par ļoti apšaubāmu pārkāpumu saņēma «Bešiktaš» aizsargs Andreass Beks, kas jau mirkli pēc tam 11 metru soda sitienu ļāva realizēt Andrijam Jarmoļenko un panākt 2:0. Pirmā puslaika turpinājumā mājinieki izcēlās vēl divas reizes, panākot jau graujošu 4:0.

Savukārt otrā puslaika sākumā otro dzelteno kartīti un vēl vienu noraidījumu saņēma «Bešiktaš» futbolists Vinsents Abubakars, kamēr «Dinamo» guva vēl divus vārtus un izcīnīja savu līdz šim pārliecinošāko uzvaru UEFA Čempionu līgā.

B apakšgrupā ar 11 punktiem sešās spēlēs uzvarēja «Napoli», kamēr otrā ar astoņiem punktiem bija «Benfica». Tikmēr septiņus punktus iekrāja «Bešiktaš», kas Eirokausu sezonu līdz ar to turpinās UEFA Eiropas līgā, bet «Dinamo» iekrāja piecus punktus.

Tikmēr C apakšgrupā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Spānijas grands «Barcelona», kas savā laukumā ar 4:0 (1:0) pieveica Menhengladbahas «Borussia» no Vācijas.

Dueļa rezultātu 16.minūtē atklāja Lionels Mesi, kurš guva jau savus desmitos vārtus šajā UEFA Čempionu līgas sezonā.

Savukārt otrajā puslaikā ar trim vārtiem jeb «hat-trick» atzīmējās turks Arda Turans, kļūstot par trešo Turcijas futbolistu vēsturē, kurš šajā turnīrā viena mača laikā guvis tik daudz vārtu.

Zīmīgi, ka «Borussia» šajā mačā pa mājinieku vārtiem neveica nevienu sitienu.

Otrā šīs apakšgrupas mačā Mančestras «City» no Anglijas savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Skotijas klubu Glāzgovas «Celtic».

C apakšgrupā ar 15 punktiem sešās spēlēs uzvarēja «Barcelona», kamēr «City» iekrāja deviņus punktus. Pie pieciem punktiem tika «Borussia», kamēr «Celtic» noslēdza Eirokausu sezonu ar trim punktiem.

A apakšgrupā drošu uzvaru otrdien izcīnīja Anglijas vienība Londonas «Arsenal», kas izbraukumā ar 4:1 (2:0) pārspēja Šveices komandu «Basel».

Uzvarētājiem ar «hat-trick» izcēlās spānis Lukass Peress, kuram turklāt šī bija pirmā UEFA Čempionu līgas spēle komandas pamatsastāvā. Līdz šim tikai deviņi futbolisti savā sākuma vienpadsmitnieka debijā spējuši iesist trīs vārtus.

Otrā šīs grupas mačā Francijas čempioni Parīzes «Saint-Germain» (PSG) savā laukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 (0:1) ar Razgradas «Ludogorets» no Bulgārijas.

No zaudējuma PSG izglābās vien spēles kompensācijas laikā, kad tā otrajā minūtē izcēlās argentīnietis Anhels di Marija.

A apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 14 punktiem sešos mačos līdz ar to ieguva «Arsenal», no kuras par diviem punktiem atpalika PSG. Pie trīs punktiem tikmēr tika «Ludogorets», kamēr «Basel» iekrāja tikai divus.

Visbeidzot D apakšgrupā ar uzvaru apakšgrupu turnīru noslēgusi Vācijas čempione Minhenes «Bayern», kas savā laukumā otrdien ar 1:0 (1:0) pieveica Madrides «Atletico» no Spānijas, sagādājot tai pirmo zaudējumu šīs sezonas UEFA Čempionu līgā.

Vienīgos vārtus šī mača 28.minūtē ar lielisku tiešo brīvsitienu guva Polijas zvaigzne Roberts Levandovskis. Zīmīgi, ka šis viņam UEFA Čempionu līgā bija jau 37.vārtu guvums, bet ne reizi uzbrucējs līdz šim nebija atzīmējies ar precīzu brīvsitienu.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē otrdien Eindhovenas PSV no Nīderlandes savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Krievijas klubu «Rostov».

D apakšgrupas kopvērtējumā ar 15 punktiem sešās spēlēs uzvarēja «Atletico», bet otrā ar 12 punktiem bija «Bayern». Savukārt trešo vietu ar pieciem punktiem ieguva «Rostov», kamēr pēdējā ar diviem punktiem palika PSV.

Trešdien ar vēl astoņiem mačiem noslēgsies UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrs, noskaidrojot atlikušās divas astotdaļfinālistes. Uz vietu izslēgšanas turnīrā G apakšgrupā pretendē Portugāles klubs «Porto» un dāņu vienība «Kobenhavn», bet H apakšgrupā ceļazīmi sadalīs «Sevilla» un Lionas «Olympique» komandas.

Čempionu līgā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļūst katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu