Iespējams, ap 100 studentu saņems nederīgu diplomu! Kurš vainīgs?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Par studijām semestrī jāmaksā no 519 līdz 597 eiro, taču nav zināms, vai skola vēl pastāvēs. Raidījums Bez Tabu saņēmis vairākus e-pastus no Latvijas Biznesa koledžas pēdējo kursu audzēkņiem, kuri ir neziņā par koledžā pavadīto laiku un ieguldītajiem līdzekļiem, ja iestādei tiks atņemta akreditācija.

Latvijas Biznesa koledžas students: Mēs vesels kurss uztraucamies par to, kas būs tālāk, jo esam finiša taisnē, pēc dažām dienām ejam uz priekšaizstāvēšanu, pēc nedēļas uz eksāmenu, un, ja šajā janvārī pēkšņi noņem akreditāciju, tad diplomu nesaņemam?

Studentu bažas apstiprina Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra, kurš norāda, ka Latvijā pirmo reizi tiek diskutēts par akreditācijas atņemšanu iestādei, kas jau ilgstoši darbojas.

Jānis Vētra, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs - Ja tiek atņemta akreditācija, šī mācību iestāde nav valsts atzīta un nevar izsniegt diplomus ar valsts ģērboni. Tas neietekmē jau esošos absolventus.

Akreditācijas process iet pēc pilnas programmas, kas izvērtē kritērijus, lai atzītu augstākās izglītības institūciju. Šī institūcija (Latvijas Biznesa koledža) neatbilst kritērijiem, līdz ar to nav valsts atzīstama.

Koledžas direktors ārkārtas izvērtēšanu sauc par pasūtījumu un ministrijā iesniedzis 54 iebildumus par ekspertu atzinumu.

Normunds Gūtmanis, Latvijas biznesa koledžas direktors - Kopā saskaitīju 15 ekspertus, kuri gadu laikā vērtēja tos pašus kritērijus un atzina, ka tie ir pilnībā izpildīti. Varu likt galvu ķīlā, ka decembrī mums neatņems akreditāciju. Es gribētu redzēt šo cilvēku, kurš uzņemsies parakstīt un pateikt, ka tiek atņemta akreditācija.

Lēmumu par akreditācijas atņemšanu vai spēkā atstāšanu pieņems Izglītības un zinātnes ministrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu